Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet kan ha gitt Nokas-penger til kriminell

- Mye tyder på at vi gjorde en feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En kamerat av Nokas-dømte Metkel Negassie Betew sitter nå på tiltalebenken for grovt heleri i kjølvannet av Nokas-ranet. Men i Oslo tingrett i dag kom det fram at en oppsiktsvekkende polititabbe kan ha ført til at deler av Norges mest kjente ransutbytte ble levert tilbake til 30-åringen, ifølge nettutgaven til Stavanger Aftenblad.

I fjor vår fant politiet hele 3,7 millioner kroner i kontanter i mannens leilighet på Lambertseter. Mesteparten av pengene lå i en ryggsekk, mens 31 500 kroner i 500-lapper ble funnet i et kjøkkenskap.

Den sistnevnte summen hevdet 30-åringen var ærlige og redelige sparepenger som ikke hadde noe med ryggsekken å gjøre. Til tross for at det er svært sannsynlig at ryggsekk-pengene stammer fra Nokas, og at det også på den minste seddelbunken ble funnet glasstøv som kan samsvare med innbruddet i lokalet, fikk den helerisiktede mannen de 63 500-lappene tilbake.

De ble utkvittert av politiet 25. oktober i fjor.

- Det skjedde i en ekstremt hektisk fase hvor det verserte utrolig mange opplysninger. Mye tyder på at vi gjorde en feil, innrømer politiinspektør Pål Jæger-Pedersen ved Rogaland politidistrikt overfor Aftenbladet.no.

Den eneste forklaringen politiet har er at han kan ha fått utlevert de aktuelle pengene fordi de ikke var like sterkt koblet til Nokas som resten av summen.

30-åringen erkjenner bare straffskyld for uaktsomt heleri, og hevder han ikke visste hvor det enorme kontantbeløpet i ryggsekken stammet fra.

DEKKET AV GLASSTØV: Ranerne brøt seg inn gjennom skuddsikkert glass.
DEKKET AV GLASSTØV: Ranerne brøt seg inn gjennom skuddsikkert glass. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media