Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet kan ha sett Tone

Politifolk på Hamar kan være blant vitnene som så 23 år gamle Tone Engelund da hun forlot puben Docile natt til søndag. Området der hun sist ble sett blir regelmessig overvåket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Området nedenfor fotballpuben, der den siste sikre observasjonen av 23-åringen er registrert, er kjent som den mest urolige delen av Hamar sentrum. På Stortorget utenfor McDonalds og Stallgården går nattbussene til Brumunddal og til Løten. Det er også der piratdrosjene i byen pleier å kapre sine kunder.

Spesielt i helgene pleier politiets patruljer å overvåke området i lange perioder om gangen. Det er også her mye av byens narkotikaomsetning foregår.

- Var i området

- Jeg kan bekrefte at politiet var i området også natt til søndag, men vet ikke om de var der akkurat da Tone Engelund kom ut fra puben. Ingen har sagt at de la merke til noe spesielt som kan knyttes opp til forsvinningen, sier informasjonskonsulent Kari-Anne Dobloug ved Hedmark politidistrikt til NTB.

Politiet vet ikke hvor Tone Engelund kan ha tatt veien etter at dørvakten på Docile, Ole Olsbakk, så henne gå ved 2.35-tiden natt til søndag. Da var hun i følge med en ukjent mann, som politiet fremdeles ikke har fått flere opplysninger om. Et vitne har sagt til politiet at han så kvinnen et annet sted i sentrum omtrent på samme tid, men disse opplysningene er ikke verifisert.

Onsdag hadde politiet bare mottatt om lag 30 tips i saken, forunderlig få ettersom svært mange mennesker var ute på byen i Hamar natt til søndag. Forklaringen kan være at den savnede kvinnen kan ha satt seg inn i en piratdrosje bare noen titalls meter nedenfor Docile pub.

Overfor venninner skal Tone Engelund flere ganger ha sagt at hun ikke har hatt motforestillinger mot å ta slik transport.

Piratdrosjer

- Det pleier å være flere faste piratdrosjer som står på parkeringsplassen utenfor Stallgården. Selv om politiet også står rett på oversiden, gjør de ingenting for å stanse virksomheten deres, sier drosjesjåfør Arve Berntsen til NTB.

Natt til lørdag var det mange mennesker på byen. I tillegg til starten på julebordsesongen var det også en stor hundeutstilling i Vikingskipet. De fleste hotellene i byen var fulle.

Drosjesjåførene i Hamar mener politiet ikke gjør nok for å stanse den omfattende piratvirksomheten, men forstår at kundene vil slippe unna lange køer når nettene blir kalde.

- Det var omtrent 40 drosjer ute, men etterspørselen var nok større enn det. Da er selvfølgelig fristelsen til stede for dem som ikke vil stå i kø og vente på drosje, sier Berntsen.

Kartlegger sentrum

Politiet i Hamar arbeidet onsdag med å kartlegge hvordan 23-åringen kan ha forsvunnet fra sentrum. Parallelt med letearbeidet som er vanlig for alle ordinære savnetsaker, arbeider det lokale politiet sammen med taktiske etterforskere fra Kripos. De er forberedt på at forsvinningen kan ha sammenheng med et kriminelt forhold. Også drosjemuligheten er blant tingene politiet ser på.

- Vi er i ferd med å kartlegge miljøet rundt piratdrosjene og ser at det er en aktuell problemstilling. Vi har vært i kontakt med noen av sjåførene, men ikke alle, sier Kari-Anne Dobloug.

I de mange leilighetene i området rundt Stortorget har politiet foretatt rundspørring blant beboerne, men så langt uten resultat.

(NTB)

PIRATTAXI? Tone ble sist sett i et urolig område der gjerne pirattaxier opererer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media