Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterforsker om knivran har sammenheng med drapet:

Politiet kan ha sikret seg bilde av gjerningspersonen

En person ble ranet med kniv i et parkeringshus mandag morgen. Kort tid etter ble drapsofferet funnet i en leilighet bare noen hundre meter unna.

DRAPSETTERFORSKNING: Politiet rykket mandag ut til Majorstua med flere patruljer etter melding om at en person var knivstukket. Mandag kveld slo politiet fast at det dreier seg om et drap. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
DRAPSETTERFORSKNING: Politiet rykket mandag ut til Majorstua med flere patruljer etter melding om at en person var knivstukket. Mandag kveld slo politiet fast at det dreier seg om et drap. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Parallelt med den pågående drapsetterforskningen på Majorstua, jobber politiet tirsdag med å etterforske et knivran som ble begått i et parkeringsanlegg i Essendrops gate, like ved åstedet for drapet. Politiet fikk melding om ranet like før klokka 8 mandag morgen. Få timer senere ble drapsofferet funnet i Arbos gate, i leiligheten der han bodde.

- Vi jobber med å sikre oss bilder fra overvåkningskameraer i og ved parkeringsanlegget, sier Thomas Stange, etterforskningsleder hos politiet i Oslo.

Han opplyser til Dagbladet at det var én person som ble ranet. Hvorvidt gjerningspersonen var en mann eller kvinne ønsker han ikke å opplyse, men kort tid etter ranet gikk politiet ut med følgende beskrivelse på Twitter: Gjerningsmannen er beskrevet som en mann i ført en sort caps/lue, ca 170 cm høy, brune øyne, mørke klær og snakket gebrokkent norsk.

Det ble også opplyst at ransutbyttet var en mobiltelefon og en skinnmappe. En time etter meldte politiet at det operative søket etter gjerningspersonen var avsluttet uten funn.

- Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen. Derfor ønsker vi heller ikke å gå ut med flere detaljer på nåværende tidspunkt, sier Stange.

SISTE NYTT: Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, forteller Dagbladets krimreporter Trym Mogen om siste nytt om Majorstua-drapet. Video: Tobias Hansen Vis mer

Etterforsker sammenheng

Ifølge NRK, som først omtalte ransetterforskningen, ser politiet nå på om ranet mandag morgen kan ha en sammenheng med drapet. Det bekrefter leder for felles enhet for etterretning og etterforskning, Grete Lien Metlid.

Politiet opplyser tirsdag at de er særlig interessert i tips fra publikum som kan ha sett noe i det aktuelle området i tidsrommet 08.00 til 12.15.

Politiet hadde mandag kveld heller ingen indikasjoner på hva som kan ha vært foranledningen, eller hva som ledet opp til drapet. Etterforskningen har så langt ikke gitt politiet noen spor på hvorfor noen av de fire skulle bli utsatt for noe kriminelt.

Kom ikke på jobb

Politiet jobber spesielt med å få oversikt over hva som skjedde natt til mandag og før klokka 09.00 mandag morgen, og har en rekke ulike tidspunkter de nå jobber intenst med å hente inn informasjon om:

* Politiet har opplysninger om at personene i leiligheten gikk til ro tidlig natt til mandag. Politiet betegner dette som den siste observasjonen av mannen. Leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid, vil ikke si mer konkret om når på natt til mandag.

* 09.00: Den drepte mannen skulle egentlig møtt på jobb i Oslo. Dit kom han aldri. Metlid vil ikke gå inn på om de tre andre i kollektivet sov hjemme den natta, og om de eventuelt hadde reist tidligere fra leiligheten mandag morgen. Mandag morgen er et tidsrom politiet er spesielt interessert i å kartlegge.

* 12.15: En av mannens samboere kommer hjem. Han finner kameraten sin blodig med knivskader i leiligheten. Han varsler straks helsetjenesten, som igjen varsler politiet. Mannen blir konstatert død kort tid etter funnet.

- Vi forbereder oss på en omfattende etterforskning, sa Metlid mandag kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!