KJØRTE I DØDEN: En 44-åring på en stjålet ATV fikk politiet i hælene. Foto: Stein Larsen/Agderposten
KJØRTE I DØDEN: En 44-åring på en stjålet ATV fikk politiet i hælene. Foto: Stein Larsen/AgderpostenVis mer

- Politiet kan ikke lastes etter dødsulykke

Spesialenheten for politisaker har avhørt politifolkene som fulgte etter en stjålet ATV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Spesialenheten for politisaker mener at politiet ikke kan klandres for at en 44-åring døde etter en politijakt i Lillesand lørdag morgen.

Spesialenheten for politisaker er ferdig med å avhøre politimennene som deltok i forfølgelsen av en ATV som skal ha blitt stjålet i september.

- Først vil jeg si at alle i saken har status som vitner. Etter avhørene er det ikke noe som har gjort at vi ser noen grunn til å endre på dette. Vi har avhørt politimennene som operativt deltok i aksjonen. Det mener vi har gitt oss et godt bilde av det som skjedde, sier Spesialenhetens leder Einar Drægebø til Agderposten.

Han bekrefter at politimennene brukte blålys og forfulgte den 44 år gamle mannen på ATV-en for å få ham til å stanse.

Spesialenheten avventer tekniske spor i saken, samt obduksjon av 44-åringen som ble funnet død i Moelva ved 6-tiden lørdag morgen.

Politipatruljen som forfulgte ham, fant ATV-en i autovernet på ei bru over elva. Mannen var borte fra kjøretøyet. Han ble like etter funnet 10-12 meter nedenfor, der han ble bekreftet omkommet.

Spesialenhetens team dro ifølge Fædrelandsvennen hjem fra Lillesand lørdag kveld. Drægebø regner ifølge NRK med at en endelig konklusjon i saken vil være klar innen én til to måneder.(NTB)