Politiet kan ikke svare for eget tiggertall

Politiet i Oslo har slått fast at det var «2000 tiggende rumenere» i hovedstaden i fjor, og har varslet en solid økning i år. Hvor tallet kommer fra, kan ingen svare på.

I TELT VED SOGNSVANN: Ekteparet Ion (54) og Elena (51) Chiorghe liker seg godt i Norge. Her behandler politiet dem bra,  og folk er generelt snille. - Det er bare vaktene som plager oss. De spytter og skubber oss bort, men vi har det bra i Norge, sier ekteparet, som håper å få seg en jobb.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
I TELT VED SOGNSVANN: Ekteparet Ion (54) og Elena (51) Chiorghe liker seg godt i Norge. Her behandler politiet dem bra, og folk er generelt snille. - Det er bare vaktene som plager oss. De spytter og skubber oss bort, men vi har det bra i Norge, sier ekteparet, som håper å få seg en jobb. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet har varslet storinnrykk av tiggere til Oslo. I fjor var det ifølge politiet 2000 tiggere i byen, og politimester Hans Sverre Sjøvold varslet i VG i forrige måned at osloborgerne må belage seg på en solid økning denne sommeren. Ingen kan imidlertid svare på hvor 2000-tallet kommer fra.

Kan ikke redegjøre I VG-artikkelen angis Oslo kommune som kilde for tallet. Kommunen avviser overfor Dagbladet at de har talt tiggere. De oppgir på sin side oslopolitiet som kilde.

- Vi har brukt det tallet fordi vi ikke har egne tellinger. Det stemmer nok at uttrykket «2000 tiggere i Oslo i fjor» kommer fra anslag politiet har gjort når de har vært på patrulje. Men tallet er såpass usikkert at Oslo kommune ikke bruker dette i saksbehandling eller dokumenter, opplyser byrådssekretær Steinar Wulfberg-Gamre til Dagbladet. 

Wulfberg-Gamre bekrefter at kommunen har brukt tallet i det offentlige ordskiftet - nettopp fordi de ikke har gjort egne tellinger.

Dagbladet henvendte seg til Oslo politidistrikt 14. mai. Ti dager senere svarte pressesjef Unni Grøndal at hun ikke vet om tallet 2000 kommer fra politiet. Fredag 31. mai endret hun dette til at tallet ikke kommer fra politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer