Politiet kartlegger matinnkjøpet til død tiårings mor

- Opplysningene vil kunne gi oss utfyllende informasjon.

KARTLEGGING:  Politiet kartlegger økonomien og matinnkjøpet til kvinnen i ukene før hennes ti år gamle sønn døde. Gutten døde trolig av underernæring i familiens hjem i Oslo i år. Utgangsdøren der gutten (innfelt) bodde var i en tid plombert. Foto: Privat / Marius Husebø-Evensen, Dagbladet.
KARTLEGGING: Politiet kartlegger økonomien og matinnkjøpet til kvinnen i ukene før hennes ti år gamle sønn døde. Gutten døde trolig av underernæring i familiens hjem i Oslo i år. Utgangsdøren der gutten (innfelt) bodde var i en tid plombert. Foto: Privat / Marius Husebø-Evensen, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet kartlegger økonomien og matinnkjøpet til kvinnen i ukene før hennes ti år gamle sønn døde. Gutten døde trolig av underernæring i familiens hjem i Oslo i år.

- Dette arbeidet vil ta noen uker, men opplysningene vil kunne gi oss utfyllende informasjon om omsorgssituasjonen i hjemmet og hva hun har gjort som mor, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til NRK.

Den ti år gamle gutten ble funnet død i sitt hjem på Mortensrud i Oslo 27. august. Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer med at gutten trolig døde av undernæring. Den endelige rapporten er forventet denne uken.

Moren, som nekter straffskyld, er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge. Hun døgnobserveres av rettspsykiatrisk sakkyndige ved Dikemark sykehus, som skal levere en rapport om hennes tilregnelighet.

To av guttens skolekamerater ble avhørt på Barnehuset i Oslo mandag. De traff tiåringen i begynnelsen av august og har fortalt politiet at han da var i tilsynelatende god form.

Guttens far, som bor i Pakistan og aldri har vært i Norge, visste ikke at moren er siktet i saken, skriver Aftenposten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer