Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet kastet hårbevis i Tina-saken

- I henhold til gjeldende rutiner.

DREPT: Tina Jørgensen. 
Arkivfoto: Politiet / SCANPIX
DREPT: Tina Jørgensen. Arkivfoto: Politiet / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For to uker siden ba forsvarer Olav Sylte om nye undersøkelser av hår fra Tina Jørgensen. Nå opplyser politiet at håret er kastet.

Hårene kom fra Tina, og var funnet i bagasjerommet på en bil som var aktuell under Tina-saken i 2000, skriver VG.

- Jeg har sendt en begjæring etter at jeg selv har gått gjennom de gamle saksdokumentene, og jeg mener at det finnes en mulighet her, sa advokaten til VG.

Syltes tese var at hårstråene fra bagasjerommet kunne sammenlignes med hår fra liket av Tina, og at nye undersøkelser kunne si noe om når det var trolig at hårstråene hadde havnet i bilen. Politiet svarte slik på begjæringen:

- Det kan opplyses at disse hårstråene, etter analyser hos RMI (Rettsmedisinsk institutt), ble sendt tilbake til politiet. I etterkant av at saken ble henlagt i 2003, har hårstråene blitt destruert i henhold til gjeldende rutiner. Hårstråene er ikke lenger i politiets beslag, står det i brevet.

Sylte representerer en av de siktede i Tina-saken. Politiet har ikke funnet tekniske bevis mot de siktede i saken, og det er foreløpig ikke besluttet om det skal tas ut tiltale mot noen av dem.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media