Politiet: Khalid Masood er antatt London-terrorist

52 år gammel mann fra Kent.

ANGRIPEREN: Mannen som kjørte ned en rekke fotgjengere på Westminster Bridge og forsøkte å ta seg inn i Parlamentet i London, var den 52 år gamle briten Khalid Masood. Foto: Press Association / NTB Scanpix
ANGRIPEREN: Mannen som kjørte ned en rekke fotgjengere på Westminster Bridge og forsøkte å ta seg inn i Parlamentet i London, var den 52 år gamle briten Khalid Masood. Foto: Press Association / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Britisk politi mener Khalid Masood sto bak gårsdagens terrorangrep i London.

Det melder London-politiet rundt 16.30 i ettermiddag, som formelt har identifisert mannen.

Masood skal altså ha vært mannen som satt bak rattet i bilen som kjørte ned en rekke fotgjengere på Westminster-brua. Da bilen stanset ved portene utenfor parlamentsområdet, gikk han inn på området bevæpnet med en eller flere kniver.

Deretter knivdrepte angriperen den 48 år gamle politimannen Keith Palmer før Masood selv ble skutt og drept av politiet. I alt fire personer ble drept, inkludert angriperen selv.

Tidligere straffedømt

Masood var 52 år gammel og ble født i Kent i England. Politiet går ut fra at hans siste adresse var i West Midlands. Masood skal ha hatt flere alias.

52-åringen var ikke under noen slags etterforskning i forkant av angrepet, og britiske myndigheter har ikke hatt noe etterretningsinformasjon om at Masood hadde til hensikt å utføre et terrorangrep.

Masood var imidlertid en kjenning av politiet og har blitt domfelt for både grov vold, besittelse av våpen og ordensforstyrrelser. Han var imidlertid ikke straffedømt for terror.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer