Politiet kjenner Tinas morder?

Rogalands Avis melder at politiet har navnet på drapsmannen og at det blir en pågripelse om kort tid. Politiet bekrefter ikke opplysningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Rogalands Avis (RA) skal en Stavanger-mann ha blitt observert ved Bore kirke natta Tina Jørgensen (20) forsvant. Han skal ha vært involvert i sex- og voldssaker tidligere, og skal ha hatt tilknytning til byens pirattaxi-miljø.

Denne mannen har vært nevnt i Tina-saken tidligere, men ifølge RA står politiet foran en pågripelse om kort tid.

Politiet bekrefter at det er gjort betydelige framskritt i etterforskningen, men vil ikke konkretisere dette.

- Utover at vi har mottatt meget interessante tips, vil vi ikke kommentere forholdet, sa kriminalsjef Bjørn Andersen i går.

Han understreker at det ikke er noen med status som mistenkt i saken.

Neppe piratsjåfør

En mann som har status som vitne i Tina-saken, ble i går innkalt til et fem timer langt avhør angående sine bevegelser natt til 24. september da Tina forsvant. Etter det Nettavisen erfarer kalte politiet ham inn etter tips fra publikum.

Flere andre personer med pirattaxi-tilknytning ble avhørt i går, selv om politiets hovedteori ikke lenger er at Tina ble drept av en piratsjåfør. I dag er den heteste teorien at drapet ikke var en planlagt handling, men at Tina ble drept i affekt.

Nettavisen melder at drapsmannen tildelte henne flere dødelige slag mot hodet. Obduksjonen har ifølge politiet ikke bekreftet at Tina ble seksuelt misbrukt, men hun skal ha blitt funnet delvis avkledt.

Løste sekkegåta

En anleggsarbeider ved Bybrua kjente igjen den hvite industrisekken og mørtelbiten politiet viste fram. Mandag tok han kontakt med politiet og forklarte hvem som hadde skåret hull i sekken og hvorfor, skriver VG Nett. I går viste han fram det avskårne stykket.

Det førte til at politiet stengte av anleggsområdet på Sølyst ved Bybroa i 14-tida. Dette har trolig vært drapsstedet, og dermed tyder ting på at 20-åringen var på vei hjem da hun ble drept. Til sammen syv vitner har sett en kvinne som lignet Tina gå fra sentrum til Bybrua den aktuelle natta.

Flere tror de så Tina

En usikker observasjon går ut på at Tina var rett utenfor sitt eget hjem i 02.30-tida. En annen skal ha sett en blond kvinne med en mann på Bybrua i 03.30-tida. Siste sikre observasjon var i Vågen i Stavanger sentrum rett for klokka 02.

Ifølge VG ble hun slått i hjel med en stein fra anleggsområdet. I bakken ved strandkanten fant politiet et hull. Politiet har laget av avstøpning av hullet som har samme form som steinen som ble funnet ved Tinas døde kropp.

Sekk for avfall

Politiet har fått opplyst at den hvite industrisekken ble brukt til å samle avfall. Gjerningsmannen må ha tømt dette ut før han tok sekken for å frakte vekk liket av Tina.

- Vi har fått det vi trenger, og behøver ikke flere tips om sekken, sier Andersen som har fått 313 tips om sekken.

I dag fortsetter politi-undersøkelsene på åstedet. De vurderer å søke i sjøen etter håndveska, mobilen og filofaxen som ennå ikke er funnet.

Foruten restene av den hvite sekken ved åstedet, fant politiet en hvit plastpose, en halvannen liters brusflaske og en kartong på størrelse med en treliters pappvin, melder Stavanger Aftenblad.

Politiet holder pressekonferanse klokka 16. Dagbladet.no følger saken og kommer med ytterligere opplysninger straks de foreligger.Rogaland Avis har laget en ganske oppdatert oversikt over spor og teorier i Tina-saken.

RA melder også at politiet har navnet på drapsmannen, og de gir en utførlig beskrivelse av politiarbeidet på det trolige drapsstedet.

En patolog forteller RA om obduksjonsarbeidet.

<B>VIKTIGE FUNN:</B> Politiets etterforskere gjorde en rekke funn under bybrua i Stavanger der man mener Tina ble drept. Blant funnene er en sementbit faststivnet til en hvit plastsekk.
SAVNET: Politiet har fortsatt ikke funnet Tinas veske, mobil og filofax.