Politiet kjøpte vinterdekk til tiltalt i straffesak

- Dette var det billigste alternativet for få få ham tilbake til Litauen, sier aktor.

KJØPTE VINTERDEKK: Aktor Eirik Lereim la ned påstand om seks og et halvt års fengsel for litaueren (35). Han vedgår at politiet kjøpte vinterdekk til mannen da han ble frikjent i tingretten. FOTO: Gorm Kallestad / SCANPIX
KJØPTE VINTERDEKK: Aktor Eirik Lereim la ned påstand om seks og et halvt års fengsel for litaueren (35). Han vedgår at politiet kjøpte vinterdekk til mannen da han ble frikjent i tingretten. FOTO: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) Den 35-årige mannen fra Litauen var tiltalt for å ha vært kurér for narkolangere i Trondheim.

Han ble innblandet i saken i forbindelse med at en annen litauer (28) ble tatt med ni kilo amfetamin som, ifølge hans forklaring, skulle leveres til narkotikaselgere boende i Trondheim.

Kjente hverandreDen 28-åringe mannen dro sammen med 35-åringen fra Riga til Trondheim, og 35-åringen opphold seg på et tidspunkt i 28-åringens leilighet.

35-åringen ble pågrepet i 30. juni i fjor og satt varetektsfengslet i seks måneder, før han ble løslatt den 5. februar etter at han ble frikjent i tingretten.

- Vi kjøpte dekkMens han fortsatt var formelt tiltalt i saken - før ankefristen for dommen hadde gått ut - kjøpte politiet vinterdekk til bilen hans slik at han kunne komme seg til Litauen.

- Mannen ble pågrepet på sommertid og hadde derfor sommerdekk på bilen. Han hadde ikke penger til å kjøpe vinterdekk og kunne derfor ikke kjøre hjem. Derfor kjøpte vi vinterdekk til ham, sier aktor i saken, Eirik Lereim, til Dagbladet.

Han forklarer at dette ble den desidert billigste løsningen for politiet i forhold til å sende 35-åringen hjem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer