Politiet klager over overskjenking

Næringsetaten i Oslo har mottatt 84 rapporter om overskjenking hittil i år, mot 46 på samme tid i fjor.

OVERSKJENKING: På ett år er antallet rapporter om overskjenking nesten doblet i Oslo. Politiet mener kommunen gjør for lite for å stoppe fylla. Operativ uteleder, politiførstebetjent Gunnar Sanne fotografert i Rosenkrantzgate i Oslo. Foto: Jon Eeg / Ntb Scanpix.
OVERSKJENKING: På ett år er antallet rapporter om overskjenking nesten doblet i Oslo. Politiet mener kommunen gjør for lite for å stoppe fylla. Operativ uteleder, politiførstebetjent Gunnar Sanne fotografert i Rosenkrantzgate i Oslo. Foto: Jon Eeg / Ntb Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På ett år er antallet rapporter om overskjenking nesten doblet i Oslo. Politiet mener kommunen gjør for lite for å stoppe fylla, skriver NTB.

- Vi bruker store ressurser på å hindre at folk lemlester hverandre, sier visepolitimester Roger Andresen til Dagsavisen.

Videre skriver NTB at Næringsetaten i Oslo har mottatt 84 rapporter om overskjenking hittil i år, mot 46 på samme tid i fjor. Dette til tross for at det ikke har vært flere kontroller. Men få mister bevilgningen.

- Politikerne må lage et regelverk som gjør at det svir økonomisk når skjenkeloven brytes. Politiet bør ha mulighet til å stenge utesteder på stedet når vi ser resultat av overskjenking, sier visepolitimester og leder for Oslo-politiets ordensavdeling, Roger Andresen.

Bare åtte av de 84 tilfellene av overskjenking har så langt ført til inndragning av skjenkebevilling.

- Vi ser at det har vært en økning i antall rapporter sammenlignet med samme periode i fjor. Næringsetaten målstyrer skjenkekontrollene. Vi ser på skjenkestedets historikk, tidligere overtredelser og utfører kontroller når det er størst sjanse for overtredelser av alkoholloven, sier direktør i Næringsetaten, Gunnhild Haugen, til Dagsavisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer