Politiet klager over overskjenking

Næringsetaten i Oslo har mottatt 84 rapporter om overskjenking hittil i år, mot 46 på samme tid i fjor.

OVERSKJENKING: På ett år er antallet rapporter om overskjenking nesten doblet i Oslo. Politiet mener kommunen gjør for lite for å stoppe fylla. Operativ uteleder, politiførstebetjent Gunnar Sanne fotografert i Rosenkrantzgate i Oslo. Foto: Jon Eeg / Ntb Scanpix.
OVERSKJENKING: På ett år er antallet rapporter om overskjenking nesten doblet i Oslo. Politiet mener kommunen gjør for lite for å stoppe fylla. Operativ uteleder, politiførstebetjent Gunnar Sanne fotografert i Rosenkrantzgate i Oslo. Foto: Jon Eeg / Ntb Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På ett år er antallet rapporter om overskjenking nesten doblet i Oslo. Politiet mener kommunen gjør for lite for å stoppe fylla, skriver NTB.

- Vi bruker store ressurser på å hindre at folk lemlester hverandre, sier visepolitimester Roger Andresen til Dagsavisen.

Videre skriver NTB at Næringsetaten i Oslo har mottatt 84 rapporter om overskjenking hittil i år, mot 46 på samme tid i fjor. Dette til tross for at det ikke har vært flere kontroller. Men få mister bevilgningen.

- Politikerne må lage et regelverk som gjør at det svir økonomisk når skjenkeloven brytes. Politiet bør ha mulighet til å stenge utesteder på stedet når vi ser resultat av overskjenking, sier visepolitimester og leder for Oslo-politiets ordensavdeling, Roger Andresen.

Bare åtte av de 84 tilfellene av overskjenking har så langt ført til inndragning av skjenkebevilling.

- Vi ser at det har vært en økning i antall rapporter sammenlignet med samme periode i fjor. Næringsetaten målstyrer skjenkekontrollene. Vi ser på skjenkestedets historikk, tidligere overtredelser og utfører kontroller når det er størst sjanse for overtredelser av alkoholloven, sier direktør i Næringsetaten, Gunnhild Haugen, til Dagsavisen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer