- Politiet klaget på Einar Gelius

Nytt brev avslører kirkens klageliste på Einar Gelius.

BRYLLUP I TELEFONKIOSK: Det avr i anledning av at det var 70 år siden den første telefonkiosken ble utplassert på Akershuskaia i Oslo, at Einar Gelius viet Grete Irene Myrslett og Frode Tangedahl Strømø. Foto Morten F. Holm / SCANPIX
BRYLLUP I TELEFONKIOSK: Det avr i anledning av at det var 70 år siden den første telefonkiosken ble utplassert på Akershuskaia i Oslo, at Einar Gelius viet Grete Irene Myrslett og Frode Tangedahl Strømø. Foto Morten F. Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ble i går meldt at kirken ønsker å sparke Einar Gelius. Biskop Ole Christian Kvarme bekreftet overfor Dagbladet samtaler med Gelius, men hans rådgiver gjør det i dag klart at kirken ikke har fremmet forslag om å sparke Gelius.

Men helt siden 1999 har kirken irritert seg over Einar Gelius.

NRK offentliggjør i dag et brev der alle punktene kirken mener å ha på Gelius kommer fram.

• Les hele brevet her.

Politiklage I brevet, som skal være datert 4. november i år, redegjør biskop Ole Christian Kvarme hvorfor han vurderte å fremme sak for Bispedømmerådet om avskjed.

Gelius hadde ifølge NRK flere ganger har opptrådt «i strid med de ordninger som er fastsatt for utøvelsen av prestetjenesten i Den norske kirke» og opptrådt på en måte som er «uverdig og/eller bryter med den aktelse og tillit som er nødvendig for en prest i Den norske kirke».

I brevet kommer det frem at kirken har mottatt en klage på Gelius fra politiet:

Beredskapsvakt Klagen ble innsendt etter at Gelius 4. juli 2005 hadde beredskapsvakt — men heller valgte å prioritere kampen mellom Vålerenga og Odd. Da politiet ifølge NRK ringte ham på grunn av «et dødsfall med spesielle omstendigheter», skal Gelius ha bedt dem om å ringe den lokale presten — noe han også gjentok senere, og ga beskjed om at han måtte ringe politiet tilbake 45 minutter senere. Politiet klaget — og Kvarme tok Gelius ut av beredskapssystemet i Oslo

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer