MAKULERTE SEDLER: Det skal ha vært 500-lapper som tettet rørene i Geneve. Foto: REUTERS / Andrea Comas / NTB scanpix
MAKULERTE SEDLER: Det skal ha vært 500-lapper som tettet rørene i Geneve. Foto: REUTERS / Andrea Comas / NTB scanpixVis mer

Politiet klør seg i hodet etter at sedler verdt titusenvis av euro ble skylt ned i do i Geneve

- Dette er åpenbart overraskende, sier påtalemyndigheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sveitsiske etterforskere klør seg i hodet etter at de fant makulerte sedler verdt titusenvis av euro i avløpssystemet til en sveitsisk bank i Geneve, skriver The Guardian.

I tillegg meldte en bistro like i nærheten om at de hadde funnet en bunke makulerte sedler i herretoalettet da de skulle undersøke hva som hva årsaken til at det var tett.

Ifølge BBC har kostnadene knyttet til å få åpnet alle rørene igjen kommet opp i tusenvis av franc.

Selv om det ikke er ulovlig å makulere penger i Sveits, ønsker etterforskerne å finne ut om pengene kan knyttes til lyssky virksomhet.

- Vi ønsker å finne ut hvor sedlene kom fra og hvorvidt det har blitt begått kriminalitet. Dette er åpenbart overraskende, sier Vincent Derouand ved påtalemyndighetens kontor i Geneve.

Pengene skal etter sigende stamme fra bankboksen til en spansk kvinne, selv om politiet sier de så langt ikke har klart å finne ut hvem som spylte ned sedlene.

Kvinnens advokat skal ha møtt opp på den lokale politistasjonen, men bare for å tilby penger for rørleggerarbeidet som måtte utføres i banken og på bistroen.