Politiet knuste feil dør

Naken og livredd sprang Anders Løken ut i gangen idet bevæpnet politi sprengte seg gjennom døra hans. Han og kjæresten fikk sitt livs skrekkopplevelse, men politiet ordnet ikke opp etter seg da de oppdaget tabben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SMADRET TIL PINNEVED: Bare restttene var igjen etter at terrorgruppa til politiet slo seg gjennom døra med rambukk. - De kunne brukt ringeklokka, foreslår Anders Løken og Gry Nilsen.

- Ring politiet, skrek Løken til kjæresten sin da han så inngangsdøra komme ramlende mot ham klokka 4 natt til fredag. Men det var nettopp politiet som banket på med rambukk.

Skrikende

Inn stormet tre politimenn med ansiktet gjemt bak mørke hjelmvisir. De fullt bevæpnede mennene fra Oslo-politiets beredskapstropp beordret den nakne 24-åringen ned på golvet mens de gjennomsøkte leiligheten hans i Gamlebyen i Oslo.

For over et år siden kjøpte Løken leiligheta fra mannen som er ettersøkt for skytingen i Nittedal. - Da politiet hadde dratt, ringte jeg nummeropplysninga til Telenor. Der fikk jeg adressen til han de var på jakt etter. Hadde politiet gjort det samme, hadde vi sluppet dette, fortviler Løken.
Romerike politidistrikt beordret husransakingen, og lover å erstatte iallfall den ødelagte døra.

Beklaget
- Vi beklager på det sterkeste at paret ikke fikk oppfølgingen de etterlyser. Når politiet skal pågripe ettersøkte som kan være bevæpnet, kan det være nødvendig å sjokkåpne døra på denne måten, sier politiinspektør Ragnar Ingberg ved Romerike politidistrikt.