Politiet knuste markedsplass for uønskede barn

Indisk politi slo til mot «baby-farm». Privatsykehus solgte uønskede nyfødte.

- FLERE HUNDRE ARRESTERT: Kvinner fra Madhya Pradesh-distriktet i India raste mot politiet som forsøkte å stoppe deres demonstrasjon for kvinners rettigheter mandag. Ifølge nettstedet Pradesh 18 ble et hundretall kvinner arrestert. Demonstrantene protesterte mot en stadig økning i kriminalitet mot kvinner i landet. Foto: Sanjeev Gupta/EPA/NTB Scanpix
- FLERE HUNDRE ARRESTERT: Kvinner fra Madhya Pradesh-distriktet i India raste mot politiet som forsøkte å stoppe deres demonstrasjon for kvinners rettigheter mandag. Ifølge nettstedet Pradesh 18 ble et hundretall kvinner arrestert. Demonstrantene protesterte mot en stadig økning i kriminalitet mot kvinner i landet. Foto: Sanjeev Gupta/EPA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag slo politiet til mot det internasjonale medier har kalt en «baby-farm», i delstaten Madhya Pradesh i det sentrale India.

Et privat sykehus i byen Gwalior skal ifølge politiet ha solgt og byttet barn som var resultatet av voldtekter og «ulovlige forhold» til par som ønsket å adoptere. Politiet skal også ha reddet to nyfødte barn fra privatsykehuset, skriver Times of India. 

- Tre andre har blitt solgt til barnløse par i Uttar Pradesh og Chhattisgarh, sier polititalsmann Prateek Kumar til avisa.  

Barna skal ha blitt solgt for rundt 1000 pund, som tilsvarer rundt 11 700 norske kroner. Totalt fem sykehusansatte, inkludert sykehussjefen, skal være siktet for ulike grader av menneskehandel.

- Da jenter eller deres foreldre kom til sykehuset for en abort, overbeviste legene dem om at de kunne gjennomføre en trygg fødsel i hemmelighet. Så fort barna ble født og mødrene var utskrevet begynte jakten på godtroende par som kunne kjøpe barna, sier en etterforsker som ikke er navngitt av avisa. 

En kvinne som fødte to gutter, skal ha fått byttet den ene gutten mot en jente ved sykehuset, skriver avisa. Politiet etterforsker nå flere av sykehusets ansatte, og foreldre som skal ha kjøpt barn av sykehuset. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer