Politiet knytter knivstikking og knivran sammen

Først ble to personer knivstukket. To timer seinere ble fire truet med kniv og ranet.

Åtte personer er fremdeles på frifot, etter to episoder med knivstikking og knivran i Oslo sentrum lørdag ettermiddag. Det opplyser politiet til Dagbladet søndag morgen.

Det var klokka 17.27 i går at politiet mottok flere meldinger fra publikum om at to personer hadde blitt knivstukket på Grønland. Rundt to timer seinere meldte politiet på Twitter om et knivran på Tøyen. De to episodene settes i sammenheng med hverandre.

- Vi knytter en person til begge hendelsene, forteller operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet.

Rett før klokka 18.30 meldte politiet på Twitter at de har anholdt en person som de mistenker har vært involvert i knivstikkingen. Det skal ikke være denne personen som er knyttet til begge hendelsene.

- Vi jobber også med andre konkrete personer, men ingen av disse er foreløpig anholdt, sa Grøttum tidligere i kveld.

Knivran på Tøyen

Litt over klokka 19.30 meldte politiet om et knivran på Tøyen T-banestasjon. Operasjonslederen kjenner ikke til foranledningen for knivstikkingen på Grønland, og vet ikke om det kan ha et ran eller ransforsøk.

Det som foreløpig knytter de to episodene sammen, er altså en spesifikk person.

- Det er totalt fire fornærmede som ble trua med en kniv og har blitt frarana sine mobiltelefoner, sier han om ranet på Tøyen. Politiet søker etter åtte unge gjerningspersoner av utenlandsk opprinnelse.

Ukjent skadeomfang

De to som har blitt knivstukket, er sendt til Ullevål sykehus. Skadeomfanget er ikke kjent. Grøttum kan foreløpig ikke si om de to kjenner hverandre. Åstedet er under brua ved nedgangen til Grønland T-banestasjon.

Det er uvisst hvor mange som er involvert, og søk etter mistenkte pågår.

Politiet ønsker tips fra publikum, og Grøttum forteller at det er spesielt to personer de ser etter i forbindelse med knivstikkingen: En av østafrikansk opprinnelse, 16-17 år gammel. Ikledd svart jakke og blå jeans. Nummer to skal være av pakistansk opprinnelse, på samme alder, ikledd en svart treningsbukse.

- Det var snakk om 7-8 personer, men vi vet ikke hvor mange som er direkte involvert.

Politiet har også vært i aksjon etter en episode på Hellerud etter at en person viste fram en pistol på T-banen. Det skal ha vært ytterligere to sammen med vedkommende, men politiet har foreløpig ikke klart å spore opp disse.