Politiet kobler albansk narkoliga til malerbransjen

Ni personer er pågrepet i en narkosak der det er tatt beslag i 16 kilo kokain og 90 kilo hasj. Politiet kobler dem til malerbransjen og mener det dreier seg om en albansk narkoliga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er ikke overrasket over at det er sammenfall i persongalleri i en narkotikasak og personer vi etterforsker knyttet til arbeidskriminalitet. Vi har tidlig i vår etterforskning sett at det er et stort, svart utbytte fra svart arbeid som hvitvaskes gjennom fiktive firmaer, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

En 39 år gammel albansk mann er tiltalt for heleri av 7 millioner kroner i et malernettverk som blant annet skal ha pusset opp Skattedirektoratets kontorer. Samme mann er siktet i narkosaken der politiet har tatt beslag i 16 kilo kokain og 90 kilo hasj. Kripos knytter ham til flere kriminelle albanske nettverk i malerbransjen.

- Dette er et stort beslag, og det er ingen tvil om at vi i denne saken også berører grenseområdene mellom hvit og svart økonomi, sier politiadvokat Richard Beck Pedersen i Kripos.

Ifølge politiet er 39-åringen del av et nettverk der det fra før foreligger dommer, tiltaler og en rekke siktelser. De fleste av de ni som til nå er pågrepet i narkosaken, har albansk bakgrunn. Seksjon for organisert kriminalitet i Kripos er ansvarlig for opprulling av saken, og etterforskningen kommer trolig også til å innebære etterforskning over landegrensene, blant annet i Albania, skriver avisen.

(NTB)