ÅSTEDET: Joakim Ophaug Røksland (19) ble drept av kameraten inne i hans leilighet på Ime i Mandal i går. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
ÅSTEDET: Joakim Ophaug Røksland (19) ble drept av kameraten inne i hans leilighet på Ime i Mandal i går. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer

Politiet kontaktet den drapssiktede 19-åringen etter bekymringsmeldinger om terror

Ville slåss mot terrorgruppa IS, ifølge lokalavis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19 åringen som er siktet for å ha drept kameraten sin, Joakim Ophaug Røksland (19) i Mandal i går var svært våpeninteressert, og var ikledd militæruniform da han ble pågrepet.

Han skal også ha vært opptatt av terrorgruppa IS. Ifølge lokalavisa Lindesnes har politiet forut for drapet vært i kontakt med den drapssiktede 19-åringen, etter bekymringsmeldinger om terror.

Ifølge lokalavisa hadde politiet opplysninger om at 19-åringen ville slåss mot IS. De skriver også at vitner i drapssaken er avhørt om 19-åringens interesse for terror.

Den drapssiktede 19-åringen hadde tilpasningsvansker i skolen, og gikk en stund på en spesialskole et annet sted i landet.

Dagbladet har så langt ikke fått tak i den siktede 19-åringens advokat, Sveinung Søndervik Johsnen i dag. I andre medier har han uttalt at klienten «ikke sympatiserer med IS»

Erkjenner drapet Politiet rykket ut til en leilighet på Ime klokka 11.36 i går, og fant fant en død person inne i den drapssiktedes leilighet. Gjerningsmannen hadde truet til seg en bil og forlatt stedet før politiet ankom.

I avhør i går erkjente han å ha drept kameraten.

- Han erkjenner de faktiske forhold, sier politioverbetjent Nils Holdbekk ved politiet i Agder til Dagbladet. Han ønsker ikke å kommentere hva 19-åringen har sagt om motiv for drapet.

- Han skjønner hva han har gjort og sier han skulle ønsket rollene var byttet om - at det var han som er død, sier 19-åringens advokat Sveinung Søndervik Johnsen til Dagbladet.

Var kamerater Både den drapssiktede og offeret var skoleelever ved Mandal videregående skole.

Politiet beskriver dem som kamerater.

Selv om politiet rykket ut til meldinger om at det ble avfyrt skudd ved den drapssiktedes leilighet, mener de at Joakim Ophaug Røksland døde av stikkskader.