Politiet kryssjekker vitnemål

Politiet ber befolkningen i Sjøvegan om å på nytt tenke gjennom hva de gjorde døgnet da Marie-Louise Bendiktsen ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vel 11 døgn etter at den 59 år gamle enken ble funnet drept i sin nedbrente bolig, leter fremdeles politietterforskerne etter den eller de som forårsaket Bendiktsens død. Enken ble trolig enten stukket i hjel, eller slått i hjel. Senere brant huset hennes ned, og dette har vanskeliggjort etterforskningen av drapet. Politiet kunne søndag ikke opplyse noe om årsaken til brannen.

Ukjent gjerningsmann

I og med at drapet på Marie-Louise Bendiktsen er et drap med såkalt ukjent gjerningsmann, har politiet anlagt etterforskningen meget bredt. Blant annet har samtlige av bygdas vel 1000 innbyggere deltatt i en skriftlig rundspørring. Blant annet spørres det om hvor hver enkelt var da drapet skjedde, om bevegelser tidligere på kvelden, og så videre.

- Vi har etter at rundspørringen ble foretatt, fått signaler fra flere om at de kanskje var litt upresise da de svarte på spørsmålene fra oss. Kanskje har samtaler med naboer og venner etc. fått enkelte til å ville korrigere blant annet tidspunktene de først oppga til oss, sier politiinspektør Mona Madsen ved Senja politidistrikt.

Derfor ber politiet samtlige om å nå gå gjennom svarene de ga nok en gang.

- Det er svært viktig for oss at vi har mest mulig korrekte opplysninger når vi nå skal begynne og analysere alle svarene opp imot hverandre, sier Madsen.

(NTB)