Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Politiet kunne reddet Dianas liv

Hevder en tidligere politimester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk politi kunne ha reddet prinsesse Dianas liv, hvis de hadde fått bevokte henne i Paris, hevder en tidligere politimester.

Men Diana hadde selv kvittet seg med sine britiske livvakter, sier han.

Kunne vært reddet

Lord Condon, som var sjef for stor-Londons politistyrke Metropolitan Police da prinsessen omkom i en bilulykke i Paris i 1997, sa torsdag at han «tryglet» Diana om å beholde vaktstyrken.

Allerede i 1993 skal han ha sagt til henne at hun var i alvorlig fare.

- La meg være helt oppriktig. Jeg er absolutt overbevist om at de tre livene som gikk tapt kunne vært reddet, hvis hun hadde hatt politieskorte i Paris, sa Condon da han forklarte seg for domstolen i London som gransker den omstridte dødsulykken.

I tillegg til prinsessen mistet hennes elsker Dodi Al Fayed og sjåføren Henri Paul livet i ulykken, mens livvakten Trevor Rees-Jones overlevde med harde skader.

Konspirasjon

DE SISTE ØYEBLIKKENE: Her er Diana og Al Fayed fanget opp av overvåkningskamera i heisen på hotell Ritz i Paris, like før den skjebnesvangre bilturen. Foto: REUTERS/SCANPIX
DE SISTE ØYEBLIKKENE: Her er Diana og Al Fayed fanget opp av overvåkningskamera i heisen på hotell Ritz i Paris, like før den skjebnesvangre bilturen. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Dodis far, rikmannen Mohamed Al Fayed, hevder Dodi og Diana ble ofre for en sammensvergelse.

På spørsmål fra Al Fayeds advokat Michael Mansfield i retten torsdag medga Lord Condon at Diana ikke stolte på politiet.

Selv om hun tok feil, er det helt klart at hun var oppriktig overbevist om at politiledelsen ikke sto på hennes side, innrømmet han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media