ETTERFORSKERE: Teknikere fra politiet under ett minutt sillhet til minne for ofrene etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya, mandagen etter angrepene.
Foto: MFH/Scanpix
ETTERFORSKERE: Teknikere fra politiet under ett minutt sillhet til minne for ofrene etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya, mandagen etter angrepene. Foto: MFH/ScanpixVis mer

Politiet kutter i terroretterforskningen

Ned fra 140 til under 100 etterforskere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet skalerer fra månedsskiftet ned terroretterforskningen.

- Vi har fått gjennomført mye, faktisk så mye at vi har mulighet til å frigjøre noe mer ressurser enn det vi hadde sett for oss, sier visepolitimester Hans Halvorsen til Dagbladet.

140 blir under 100 Det har vært om lag 140 etterforskere involvert i Oslo-politiets etterforskning etter 22. juli. Fra 1. november vil det ifølge Halvorsen være noe under 100 etterforskere, mens det skal ned til omtrent 50 fra nyttår.

- Vi har fått gjort unna mye og har fått god kontroll. Vi ligger foran det planlagte skjemaet, sier Halvorsen.

Lagt ned grupper Oslo-politiet organiserte etter 22. juli hele 22 ulike etterforskningsgrupper. Det var egne grupper for blant annet vitner, avhør, kjøretøy, video, teledata, beslag, tips, kriminalteknisk, pårørende og sosiale medier. Ifølge Halvorsen vil de ha avviklet «en håndfull» av prosjektene ved månedsskiftet, uten at han vil gå inn på hvilke prosjekter som er avsluttet.

- Det er en del store prosjekter som naturlig nok vil fortsette lenge, for eksempel vitneavhør og det som relaterer seg til utlandet, sier Halvorsen.

Visepolitimester Halvorsen sier han er godt fornøyd med terroretterforskningen så langt.

- Det har vært en veldig omfattende og krevende etterforskning. Men jeg mener det er blitt tatt mange riktige grep, og vi har fått gode tilbakemeldinger hittil, blant annet fra høyere påtalemyndighet.

VISEPOLITIMESTER: Hans Halvorsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
VISEPOLITIMESTER: Hans Halvorsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer