Politiet: Kvinne fikk halsen skåret over i kirke-angrep

Fransk politi bekrefter at tre personer er døde - en av dem med halsen skåret over, etter et mulig terrorangrep i Nice. Ordføreren beskriver drapene som «bestialske».

Publisert
Sist oppdatert

Angrepet fant sted i kirken Notre-Dame i sentrum av Nice rundt klokka ni lokal tid torsdag morgen.

Også franske myndigheter bekrefter at tre personer er døde etter angrepet.

Ifølge Reuters bekrefter både politiet og myndighetspersoner at et av ofrene, en kvinne, ble halshogget.

Ordfører Christian Estrosi i Nice opplyser imidlertid til avisa Nice Matin at kvinnen har fått halsen skåret over. Også nyhetsbyrået AFP melder at dette skal være tilfellet.

Ifølge avisa er det er en snakk om en 70 år gammel kvinne, skriver NTB.

Det er også flere skadede etter angrepet.

- Alt tyder på et terrorangrep, sier Estrosi, som var tilstede ved kirka torsdag formiddag.

NOTRE-DAME: Angrepet skal ha funnet sted inne i Notre-Dame-kirken i byen. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB
NOTRE-DAME: Angrepet skal ha funnet sted inne i Notre-Dame-kirken i byen. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB Vis mer

- Bestialsk

Han beskriver drapene som «bestialske», og sier gjerningsmannen har brukt ligende metoder som angrepet mot læreren Samuel Paty, ifølge BBC. Paty ble halshogget etter å ha vist fram Muhammed-karikaturer mens han underviste om ytringsfrihet, for drøyt to uker siden.

To av ofrene skal ha mistet livet inne i kirken. En av de drepte skal være en kirketjener, opplyser ordføreren ifølge BBC.

STORMER: Fransk politi bekrefter at tre personer er døde - en av dem halshugget, etter et mulig terrorangrep i Nice. Video: AP / Twitter Vis mer

Det tredje offeret skal ha klart å flykte ut av kirken og søkte tilflukt på et serveringssted like i nærheten. Personen hadde livstruende skader og døde kort tid etter, skriver Nice Matin.

Politiet skriver på Twitter at situasjonen er under kontroll.

Pågrepet

Ordføreren forteller til presse på stedet, at gjerningsmannen «ustanselig» ropte «Allahu Akbar» da han ble pågrepet, skriver kanalen.

Gjerningsmannen skal ha blitt skutt av politiet og fraktet til sykehus, ifølge avisa Nice Matin.

PÅ STEDET: Politistyrker rykket torsdag inn i kirken. Ifølge politiet er situasjonen under kontroll. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB
PÅ STEDET: Politistyrker rykket torsdag inn i kirken. Ifølge politiet er situasjonen under kontroll. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB Vis mer

Den franske innenriksministeren Gérald Darmanin har innkalt til krisemøte og ber innbyggerne om å unngå området.

- En alvorlig hendelse har funnet sted i Notre-Dame-kirken i Nice. Sikkerhet- og redningsstyrker er på stedet. Unngå området og følg instruksjonene fra myndighetene, skriver innenriksdepartementet på Twitter.

President Emmanuel Macron skal være på vei til Nice.

- Jeg var akkurat på telefon med republikkens president som sa takk til politiet og alle sikkerhetsstyrkene. Han ba meg overbringe all sin støtte til folket i Nice, som han vil reise til i løpet av dagen, skriver ordfører Estrosi på Twitter.

Det ble holdt ett minutts stillhet for å markere angrepet i det franske parlamentet torsdag formiddag.

- UNNGÅ OMRÅDET: Både ordfører og innenriksminister ber innbyggerne om å unngå området rundt Notre-Damme-katedralen. Foto: Christian Estrosi
- UNNGÅ OMRÅDET: Både ordfører og innenriksminister ber innbyggerne om å unngå området rundt Notre-Damme-katedralen. Foto: Christian Estrosi Vis mer

Terror-etterforskning

Det er opprettet en sikkerhetssone rundt kirka, og politiet er i gang med undersøkelser. Det franske antiterror politiet skal ha blitt bedt om å bistå, ifølge Reuters.

Ifølge Nice Matin skal det ha vært kaotiske scener ved kirken, som ligger i en av byens travleste gater, rundt klokka 9 lokal tid. Det skal også ha blitt hørt flere skudd.

Pierre, som jobber i et firma rett ved kirken, forteller til Nice-Matin at han ble vitne til politiets aksjon mot kirka fra kontorvinduet.

- Kollegaene mine sto og tok en røyk utenfor. De skyndte seg opp igjen og sa at det var en gal mann utenfor. Vi hørte flere skudd. Omtrent 20 av oss søkte tilflukt på kontoret. Det er veldig bekymringsfullt. Vi så politiet gå inn i kirken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer