Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet: La biler med sommerdekk stå

Snøfall skaper problemer.

MAI-SNØ: Dette bildet er tatt like før klokken halv fem torsdag morgen på E6 ved Gjelleråsen like nord for Oslo. Foto: Anders Selland
MAI-SNØ: Dette bildet er tatt like før klokken halv fem torsdag morgen på E6 ved Gjelleråsen like nord for Oslo. Foto: Anders Selland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Kom mai, du skjønne milde», synger vi med forventning i røsten når våren for alvor er i ferd med å sette inn. Men torsdag stilner nok tonene, for det snør igjen i Østlands-området.

Derfor kommer politiet med følgende advarsel til bilister som skal kjøre på jobb i morgenrushet:

- Det er ekstremt vanskelige kjøreforhold på alle veier i vårt område nå. Har du bil med sommerdekk bør du la den stå, lyder oppfordringen operasjonsleder ved Øst politidistrikt, Kristian Engh, kommer med til Dagbladet.

Vegtrafikksentralen har sendt ut brøytebiler, men de sliter med å få ryddet veien.

- Det har snødd bra. Det ligger godt med snø på veiene. Det skal være fem til sju centimeter på E6, sier Engh.

Kjøreforholdene har ikke bidratt til de store problemene - ennå. På E6 på Jessheim måtte politiet hjelpe en bilist som ikke kom seg videre, og på E6 sør for Olavsgård skulle det være tre biler som hadde dunket i hverandre.

- Det viste seg at det var biler med sommerdekk. De hadde funnet ut at forholdene var så vanskelig at de parkerte bilen på E6. Det sier litt om forholdene, sier Engh.

- Vegtrafikksentralen sender ut en rekke brøytebiler, med prioritering av hovedveiene nordover og ut av Oslo, skriver politiet i Oslo på Twitter.

I Oslo-området er det så langt ikke meldt om noen trafikale hendelser.

- Det er fornuftig at man legger om til vinterdekk der det er snø på veiene, sier operasjonsleder Åste Tanem ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Også i Buskerud meldes det om at snøen skaper vanskelige kjøreforhold på E18 mellom Drammen og Asker.

«En del snø og slaps i vegbanen. Vanskelige kjøreforhold så kjør forsiktig og etter forholdene», lyder advarselen fra Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Vegtrafikksentralen skriver på Twitter at de har saltet og brøytet, og at det kan være en del slaps på de mindre veiene. Statens vegvesen har lagt ut en lenke med kameraoversikt over trafikken i distriktet.

(Dagbladet/NTB)

TROLLSTIGEN: Jo William Boman ville filme Statens Vegvesen på brøyting av Trollstigen med drone. Resultatet ble en spektakulær video. Video: Jo William Boman Les hele saken her: http://www.dagbladet.no/nyheter/67543995 Vis mer