Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet i Ohio advarer:

Politiet la ut bilde av bestemora og kjæresten som tok overdose på heroin. I baksetet sitter en gutt på fire år

Heroinepidemi herjer i delstaten. Slik ville politiet sjokkere.

OPPRØRENDE SYN: Dette synet møtte politimann Kevin Thompson da han var på vei til jobb onsdag. Han fulgte etter bilen, og når den stoppet, så han dette. Foto: Politiet i East Liverpool
OPPRØRENDE SYN: Dette synet møtte politimann Kevin Thompson da han var på vei til jobb onsdag. Han fulgte etter bilen, og når den stoppet, så han dette. Foto: Politiet i East Liverpool Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Advarsel, støtende innhold!».

Slik innledet kommunen East Liverpool, en by i delstaten Ohio, et Facebook-innlegg hvor de delte en rekke svært opprørende bilder fra politiet.

Ei bestemor og kjæresten som hadde tatt en overdose med heroin, ligger henslengt i forsetene i bilen. Ute av stand til å åpne øynene, ute av stand til å gjøre noe som helst. (I en tidligere versjon av artikkelen, skrev vi at det var foreldrene som satt i forsetet. Det stemmer ikke. Red.anm.)

I baksetet av bilen sitter barnebarnet på fire år.

Ingen tok vare på ham, men han gjorde heller ikke særlig ut av seg.

Skal nesten ha kjørt på skolebuss

Både bestemora og kjæresten ble begge arrestert etter hendelsen, ifølge TV-kanalen WTOV9. Hendelsen skjedde onsdag.

Men de stoppet ikke opp for å injisere heroin - de injiserte heroin og kjørte så videre, ifølge TV-kanalen.

BESKJEDEN: Dette innlegget ble delt sammen med de opprørende bildene. Foto: Skjermdump
BESKJEDEN: Dette innlegget ble delt sammen med de opprørende bildene. Foto: Skjermdump Vis mer

Politiet forteller at før mannen etter hvert mistet bevisstheten, så var kjøringa hans svært farlig. Han skal nesten ha kjørt på en skolebuss som slapp av skolebarn, skriver WTOV9.

Det kunne ha endt mye verre, hvis ikke politimannen Kevin Thompson, tilfeldigvis kjørte bak bilen på vei til jobb.

- Jeg var på vei til jobb og kjørte privatbilen min da jeg begynte å følge etter en svart bil som kjørte svært ustabilt, sier Thompson til TV-kanalen.

Bilen han fulgte etter stoppet etter hvert, nærmest bråbremset for å unngå en kollisjon med bussen.

Thompson gikk så ut av sin egen bil og mot bilen han hadde fulgt etter. Da var kvinnen bevisstløs, og mannen var i ferd med å miste bevisstheten.

Ville skape blest

De opprørende bildene har skapt storm på Facebook. Mange kommenterer at det var unødvendig av politiet å legge ut bildene uten å sladde ut foreldrenes - og ikke minst barnets - ansikter.

I Facebook-innlegget skriver imidlertid politiet at målet ved å publisere bildene, var å skape blest.

«Vi er fullt klar over at noen kanskje vil bli støtt av disse bildene, og for det beklager vi, men det er på tide at befolkningen som ikke bruker narkotika ser hva vi må håndtere på daglig basis», heter det blant annet i meldingen.

«Vi føler at det er nødvendig å vise den andre siden av dette forferdelig stoffet. Vi føler at vi trenger å være stemmen til barn som vokser opp i dette fryktelige rotet. Dette barnet kan ikke tale for seg selv, men vi håper at denne historien kan få andre til å tenke seg om to ganger før de injiserer denne giften mens de har et barn i sin omsorg», skriver de.

Heroinepidemi

Ohio lider av en heroinepidemi. Om lag åtte mennesker dør hver eneste dag overdose, ifølge Columbus Dispatch.

Siden 2003 har nesten 13 000 personer dødd av overdose.

Rundt 435 000 amerikanere rapporterte at de hadde brukt heroin de siste 30 dagene, ifølge den siste nasjonale undersøkelsen fra 2014.

I 2007 var antallet 161 000, skriver Bloomberg.

Antallet overdoser som har endt med dødsfall har steget siden starten av 2000-tallet. I antall er det snart like mange overdosedødsfall som omkomne i bilulykker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!