HOLDER PRESSEMØTE: PST-sjefen Marie Benedicte Bjørnland vil sammen med Oslo-politimester Hans Sverre Sjøvold holde et presseøte i morgen for å informere om tiltak mot ekstrem islamisme i Norge. Foto: Jo Straube / Dagbladet
HOLDER PRESSEMØTE: PST-sjefen Marie Benedicte Bjørnland vil sammen med Oslo-politimester Hans Sverre Sjøvold holde et presseøte i morgen for å informere om tiltak mot ekstrem islamisme i Norge. Foto: Jo Straube / DagbladetVis mer

Politiet lanserer tiltak mot radikale islamister

Holder pressemøte hos PST i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil informere om tiltakene som settes inn for å stoppe det ekstreme islamistiske miljøet i Norge i morgen.

Tidligere i dag publiserte den svenske journalisten Per Gudmundson bilder av Arfan Bhatti med våpen.

- Bhatti bør umiddelbart pågripes hvis han returnerer til Norge. Disse bildene som PST nå bekrefter er Bhatti, viser det FrP har sagt i lang tid, at denne mannen fort kan ty til våpen, sier Ulf Leirstein (frp) i Stortingets justiskomite til Dagbladet tildligere i dag.

Siktelsen mot den trusselsiktede islamisten Arslan Maroof Ubaydullah Hussain (27) er utvidet til å omfatte heleri av inntil 5 millioner kroner.

Hussain ble i slutten av oktober varetektsfengslet i to uker med brev-, besøks- og medieforbud siktet for trusler mot to journalister. Varetektsperioden går ut fredag denne uken og politiet ønsker å fengsle Hussain i fire nye uker.

Holder pressemøte Sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Benedicte Bjørnland, og Oslo-politimester Hans Sverre Sjøvold vil holde et pressemøte hos PST. Det opplyser informasjonssjef Martin Bernsen i PST til NTB.

Politiet i hovedstaden og PST samordner nå sine ressurser for å få bukt med det gryende miljøet med radikale islamister som er i ferd med å etablere seg i Norge, melder TV 2.

- Vi ser en stadig mer offensiv opptreden fra et begrenset miljø som forherliger voldsbruk, uttalte seksjonsleder for organisert kriminalitet i Oslo-politiet, Einar Aas, nylig.

- Dette er en broket sammensatt gjeng med forskjellig bakgrunn, der man av og til kan tvile på om det er religion som er det sentrale, sa Aas.

- Vi ser likheter med høyreekstreme miljøer og kriminelle MC- og gjengstrukturer. Mange av de virkemidlene vil være adekvate også her. Vi vil bruke dialog som modell. Det vil også være snakk om samarbeid med andre aktører som Oslo kommune, skoler, foreldre og muslimske miljøer som har autoritet og kan rettlede og veilede, fortalte seksjonslederen.

VÅPEN-BILDE: Dette bildet av Arfan Bhatti publiserte Per Gudmundson tidligere i dag.
VÅPEN-BILDE: Dette bildet av Arfan Bhatti publiserte Per Gudmundson tidligere i dag. Vis mer