Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet lar aksjonistene stå

Mens bensinkøene vokser lar politiet lastebil-aksjonistene stå og blokkere utkjørselen av bensin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ser på situasjonen hele veien, men så langt har vi valgt å ikke gripe inn. Aksjonistene er ikke anmeldt, og de ivaretar kravet om å la livsviktig transport slippe igjennom, sier politinspektør Pål Fivel ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Tidligere i år fikk Oslo-politiet sterk kritkk fordi de tillott uorganiserte lastebilsjåfører å sperre innfartsveier til Oslo over flere dager. Begrunnelsen for ikke å gripe inn var at aksjonen var en «meningsytring». Andre aksjonister som har brukt lignende virkemidler har tildigere blitt utsatt for langt hardere virkemidler fra politiets siden.

Men også denne gangen tar politiet seg god tid, mens hamstringen griper om seg på grunn av meningsytringen til lastebileierne. Foreløpig har politiet bare en patrulje som overvåker situasjonen på Sjursøya

- Hvis vitale samfunnsinteresser blir truet vil vi vurdere å gripe inn, sier Fivel. Han vil ikke gå med på at de behandler lastebileierne med silkehansker sammenlignet med andre demonstranter.

- Vi forholder oss til situasjonen vi har foran oss.