Politiet legger fram drapsoversikten for i fjor: 25 personer ble drept

29 mennesker er siktet eller tiltalt for å ha tatt livet av en annen person i Norge i 2017.

KRIPOS: Vibeke Schei Syversen, leder for Voldsseksjonen i Kripos kommenterer drapstallene for i fjor. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KRIPOS: Vibeke Schei Syversen, leder for Voldsseksjonen i Kripos kommenterer drapstallene for i fjor. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2017 ble det begått 25 drap i Norge. Tallet på siktede gjerningspersoner er 29. Det viser Kripos drapsoversikt som legges fram denne uka.

Et av ofrene i fjorårets drapssaker er 21 år gamle Alexandra Therese Nilssen. Hun ble drept på en hytte i Flå og hennes 25 år gamle samboer ble like etter siktet for drapet. Han er nå tiltalt for drap.

25-åringen har erkjent at han drepte samboeren med en kniv, men ifølge forsvareren, Sindre Løvgaard, sier han fortsatt at han ikke hadde et drapsmotiv og ikke husker selve drapet.

Nilssen var en av 12 kvinner som ifølge politiet ble drept i fjor.

Også fjorårets siste drapsoffer var en kvinne:

Janne Jemtland ble ifølge politiets teori drept i sitt hjem i Brummundal i romjula. Hennes ektemann er siktet for drapet. Han erkjenner ikke straffsskyld.

Relasjon

Ofrene for fjorårets drap ble i hovedsak drept med kniv eller stump vold, og sto ofte i nær relasjon til gjerningspersonen, ifølge politiet.

I rundt en tredel av drapene er en kjæreste eller partner pågrepet og siktet. I flere av sakene er også nære familiemedlemmer siktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer