Politiet legger plan for å kreve inn pengegavene til Breivik

Har allerede kontaktet Statens innkrevingssentral. Kjeks og såpe destrueres.

FÅR PENGEGAVER: Her tar Anders Behring Breivik ut penger i juli i fjor. Etter at han ble fengslet er han blitt tilsendt penger til fengselet, som er blitt stoppet.
FÅR PENGEGAVER: Her tar Anders Behring Breivik ut penger i juli i fjor. Etter at han ble fengslet er han blitt tilsendt penger til fengselet, som er blitt stoppet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har tenkt på spørsmålet og vi har en plan for dette, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet. Massemorderen Anders Behring Breivik har fått tilsendt penger og andre gaver fra flere personer. Ifølge politiet er det snakk om flere tusen kroner og flere hundre euro, som Dagbladet skrev 3. januar.  Gavene er blitt stoppet av politiet, og fengselet etter at de overtok ansvaret for brevkontrollen.

Vil kreves inn Dagbladet kan nå avsløre at politiet allerede har vært i kontakt med Statens innkrevingssentral, for å kreve inn pengene og andre gaver han får som kan være av verdi. Politiet har også allerede startet undersøkelsene av hvordan de kan drive inn andre verdier fra Breivik, også potensielle framtidige inntekter.

- Vi jobber med hvordan vi skal håndtere gavene han har fått rent juridisk. Det er hittil ikke snakk om veldig store beløp, sier Kraby. - Det er ikke all verden av verdi han eier, så det er ikke så veldig praktisk enn så lenge, men det kan være noe i framtid. Hvis han arver noe, tjener penger ved en bokutgivelse eller får flere gaver, så vil Statens innkrevingssentral kunne kreve det inn, sier Kraby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer