Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Politiet lekker som en sil

Derfor nekter Ahus å utlevere pasientjournalen til trippeldrapsiktede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Etter det Dagbladet.no kjenner til er grunnen til at Ahus nekter å utlevere pasient-journalen til tripppeldrapsiktede 30-åringen at de frykter at politiet skal lekke informasjonen videre til pressen.

- Tidligere erfaring har vist at politiet lekker som en sil, sier en kilde til Dagbladet.no.

Til tross for at de er tilbudt videoopptak av den trippeldrapssiktedes tillatelse, nekter Akershus universitetssykehus (Ahus) å utlevere journalen som kan gi svar på drapsgåten, skriver VG Nett.- Aldri hørt om videoen
Direktør for psykisk helsevern ved Ahus, Trond Ragnes, sier at han ikke kjenner til videoen.

- Denne videoen har jeg aldri hørt om, sier Ragnes til Dagbladet.no. Han forteller at de nå har tatt opp saken med Justisdepartementet for å få en prinsipiell avklaring.  

Ragnes mener at offentligjøring av pasientjournalen kan ramme de pårørende.

- Informasjonen kan ramme de pårørende hvis den ikke håndteres med omhu og få uante konsekvenser for pasienten, sier Ragnes.

Rangnes sier den drapssiktede 30-åringens advokater fikk tilgang til pasientjournalene kort tid etter pågripelsen, men dette avviser advokatene.

- Jeg kan bekrefte at vi har sendt en henvendelse til Ahus der vi ber om å få utlevert journalen, men per dags dato kan vi ikke se å ha motatt noen tilbakemelding, sier 30-åringens medforsvarer Abid Radja til VGs nettutgave.

Han bekrefter også at den siktede ved to anledninger har gitt samtykke til politiet om innsyn.


- Hadde psykiske problemer
Blant annet broren til den siktede 30-åringen, Tahir Khan, har fortalt at 30-åringen slet med store psykiske problemer før han skjøt og drepte de tre søstrene sine, Nafisa (13), Saadia (24) og Sobia (27).

Fra forsvarernes side er det stilt spørsmålstegn om den 30 år gamle broren var strafferettslig tilregnelig, og hans psykiske tilstand vil være svært avgjørende.

Sykehuset har allerede sendt journalen til Helsetilsynet i Oslo og Akershus som har opprettet tilsynssak mot Ahus.

- Vi er spent på Helsetilsynets konklusjon, sier Ragnes til Dagbladet.no.
 

image: - Politiet lekker som en sil
image: - Politiet lekker som en sil