LETER: Politiet leter etter spor i leiligheten og i helt andre områder etter drapsmannen som tok livet av Hilda Feste (98) på Os. Foto: Leif Stang
LETER: Politiet leter etter spor i leiligheten og i helt andre områder etter drapsmannen som tok livet av Hilda Feste (98) på Os. Foto: Leif StangVis mer

Politiet leter blant tidligere seksualforbrytere og voldsdømte

Skal kartlegge deres bevegelser kvelden Hilda (98) ble overfalt og drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OS (Dagbladet): Etterforskerne står fremdeles uten mistanke til en spesiell gjerningsmann etter drapet på Hilda Feste (98) på Oshaugen i Os.

Politiadvokat Ørjan Ogne sier at innhenting av informasjon er det store fokuset til etterforskerne nå.

Moduskandidater - Det er klart at vi jobber med å kartlegge moduskandidater og deres bevegelser søndag, sier Ogne til Dagbladet.

Blant moduskandidatene finnes det menn som tidligere er dømt for seksualforbrytelser eller alvorlige voldsforbrytelser. Det kan også være personer som politiet kjenner til som alvorlig psykisk ustabile personer.

Har meldt seg Politiadvokat Asbjørn Onarheim oppfordret i går alle som hadde beveget seg utendørs i Os sentrum søndag kveld om å melde seg for politiet slik at de kan bidra til å få kartlagt hvem som har beveget seg i aktuelle områder.

- Det er en del personer som har meldt seg, men vi vil igjen sende ut den samme oppfordringen i dag. Vi utvider tidsperioden fra 19.30 til 22.30 søndag kveld. Det er svært viktig for oss nå å få kartlagt alle bevegelser, sier Ørjan Ogne.

Politiet har hentet inn videoopptak fra forskjellige steder i Os. Disse gjennomgås nå, men det viser seg at det kan ha vært mulig å bevege seg ut fra området rundt Oshaugen der drapet skjedde og bort fra sentrumsområdene uten å ha blitt fanget av kamera.
Politiet gjennomgår også telefontrafikk og annen elektronisk aktivitet i Os søndag kveld.