Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kidnappingssaken

Politiet leter etter denne personen

Gikk fram og tilbake utenfor Tom Hagens arbeidsplass morgenen da kona forsvant.

I POLITIETS SØKELYS: Denne personen går utenfor Futurum-bygget i Lørenskog samme morgen som Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra hjemmet noen kilometer unna. Foto: Politiet
I POLITIETS SØKELYS: Denne personen går utenfor Futurum-bygget i Lørenskog samme morgen som Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra hjemmet noen kilometer unna. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LØRENSKOG/OSLO (Dagbladet): Politiet offentliggjorde i dag klipp fra en overvåkingsvideo ved investor Tom Hagens arbeidsplass. De to klippene viser én eller to personer som går utenfor bygget, det såkalte Futurum-bygget på Rasta i Lørenskog, om morgenen 31. oktober i fjor.

SPORLØST BORTE: Milliardærkona Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen. Torsdag frigjorde politiet nye videobilder. Reporter: Audun Hageskal. Video: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

Dette er samme tidsrom som da etterforskerne tror Tom Hagens kone Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra parets hjem på Fjellhamar noen kilometer unna.

Mulig kartlegging

- Klokka 07.36 kommer en person gående fra venstre mot høyre i bildet, og snur og går tilbake. Vi ønsker å komme i kontakt med denne personen, sa Tommy Brøske, etterforskningsleder i Øst politidistrikt, på pressekonferansen.

Politiet tror gjerningspersonene i saken kan ha kartlagt Tom Hagens arbeidsplass i forbindelse med konas forsvinning, derav interessen for videoklippene.

- Med et slikt scenario, med en bortføring og med den bakgrunnen vi snakker om her, kan vi ikke utelukke at familie, eiendom og arbeidsplass har blitt overvåket i forkant, sier Brøske til Dagbladet.

Passert av syklist

24 minutter etter det første klippet har videokameraet fanget opp en person som enten kan være identisk med den første, eller være en annen person.

- Personen blir passert av en syklist. Vi ønsker å komme i kontakt med begge disse, sa Brøske.

Ingen er så langt siktet i saken, som politiet antar dreier seg om en kidnapping. Etterforskerne vet ikke hvor Anne-Elisabeth Hagen befinner seg, og i hvilken tilstand.

På dagens pressekonferanse bekreftet politiet at det er funnet et «skrevet dokument» i boligen, med trusler om hva som skjer dersom en løsepengesum på over 85 millioner kroner i kryptovaluta ikke betales.

Over hundre tips

Politiet har fått inn over hundre tips etter at de i går gikk offentlig ut om etterforskningen, som hittil har vært hemmelig. Men de gjentok i dag at de fremdeles ønsker tips.

Politiet ønsker også video fra folk som har oppholdt seg i nærheten av boligen i Sloraveien 4, eller riksvei 159 (Strømsveien) - dette kan være fra for eksempel dashkameraer, mobiler eller droner.

Politiets tipsnummer i saken er 64 81 95 99.

UNNGIKK OFFENTLIGHETEN: I oktober 2018 forsvant Anne-Elisabeth Hagen fra hjemmet sitt i Lørenskog. Politiet mistenker kidnapping. 68-åringen er gift med milliardær Tom Hagen, en mann som har holdt en lav profil i offentligheten. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen, politiet Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!