MISTENKT: To menn på vei ut av Magasinet kjøpesenter i Drammen i går kveld. Politiet mener minst den ene bærer på et våpen, og leter etter to menn. Foto: Overvåkningsbilder / Politiet
MISTENKT: To menn på vei ut av Magasinet kjøpesenter i Drammen i går kveld. Politiet mener minst den ene bærer på et våpen, og leter etter to menn. Foto: Overvåkningsbilder / PolitietVis mer

Politiet leter etter disse mennene etter kjøpesenterdrama i Drammen

Fikk meldinger om våpenobservasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Magasinet kjøpesenter i Drammen sentrum ble i går kveld evakuert etter at politiet fikk meldinger om en mann som bar våpen inne på kjøpesenteret.

I tillegg var store væpnede politistyrker ute og lette etter mannen som trolig bar på våpenet.

Søket ble avsluttet i går kveld uten pågripelser.

Ønsker tips Politet mener den ene av to personer på bildet er observert med et våpen i en bag på ryggen, og leter etter to personer etter hendelsen.

- Vi går ut fra at det er et våpenfuteral, og det er det vi går ut fra. Vi har vært ute og lett etter vedkommende som bærer det, foreløpig uten resultat. Vi er imidlertid veldig interessert i å høre fra publikum som kan vite om vedkommendes bevegelser etter at overvåkningsbildet ble tatt, sier operasjonsleder Svein Erik Gevelt i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Han sier mannen på bilde er en kjenning av politiet og at de vet hvem vedkommende er.

- Vi er ute og leter nå også, og er interessert i å vite om bevegelser, sier han.

Politiet mener mannen bærer på et tohåndsvåpen.

Overvåkningsbildet er tatt fra en av kjøpesenterets utganger i 18-tida, og er tatt mens politiet tar seg inn en inngang på den andre siden av kjøpesenteret.

Sammenheng Væpnet politi sperret av kjøpesenteret, og det var ambulanser på stedet.

- Politiet kom og og ropte «alle ut, alle ut». Det virket som en uoversiktlig situasjon. Vi vet ikke hva som foregikk, sa Kiwi-ansatte fra Magasinet til Dagbladet.

Væpnede politistyrker rykket klokka 19.20i går kveld ut til Brakerøya i Drammen etter melding om at det var observert mann med våpen. Politiet tror det er sammenheng med observasjonen av en væpnet mann på Magasinet kjøpesenteren drøy time tidligere.

- Vi fikk melding klokka 19.20 fra en person som bor i Tornegate her i Drammen. Han hadde observert en mann med gevær på ryggen i en park i Drammen, sier operasjonsleder Erik Gunnerød i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Ifølge tipser skal mannen ha siktet på en paviljong i parken, før han skal ha gått videre mot Brakerøya.

NTB skriver at det skal være være snakk om en mørkkledd mann.

Kontakt politiet på 32805500 ved tips!