Politiet leter etter mystisk kvinne i jakten på de savnede tvillingene Livia og Alessia

Franske Olga Orneck hevder hun så tvillingene sammen med faren og ukjent kvinne.

LETER PÅ SPRENG: Samme dag som Matthias Schepp tok sitt eget liv 1. februar, sendte han brev til tvillingdøtrenes mor, hvor han fortalte at han hadde tatt liv av barna. Politiet leter på spreng for å finne jentene. En fransk kvinne har nå meldt seg, og hevder hun så barna og faren sammen med ukjent kvinne. Foto: Privat/AP
LETER PÅ SPRENG: Samme dag som Matthias Schepp tok sitt eget liv 1. februar, sendte han brev til tvillingdøtrenes mor, hvor han fortalte at han hadde tatt liv av barna. Politiet leter på spreng for å finne jentene. En fransk kvinne har nå meldt seg, og hevder hun så barna og faren sammen med ukjent kvinne. Foto: Privat/APVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fransk politi leter nå etter en mystisk kvinne i forbindelse med forsvinningen til de seks år gamle tvillingene Livia og Alessia.

De sveitsiske tvillingene og deres far ble sist sett i Korsika før faren begikk selvmord i Italia 3. februar.  

Den franske kvinnen Olga Orneck har fortalt til politiet at hun skal ha observert tvillingene og faren sammen med en ukjent kvinne, melder nyhetsbyrået AFP.  

Orneck skal ha lagt merke til tvillingene morgenen 1. februar da hun skulle kjøpe avisen.

Følget på fire ble sett i den lille landsbyen Proproano - og Orneck sier hun spesielt la merke til dem fordi det sjeldent er fremmede personer i landsbyen.  

Orneck forteller til AFP at jentene hadde på seg rosa joggedresser og at de spiste croissants. En av jentene hadde briller og en hvit-rosa hatt.  

- Kvinnen var mellom 45 og 50 år med brunt hår, og hadde på seg en halvlang svart kåpe og hvite bukser. Hun var ikke fra Propriano - for da ville jeg ha kjent henne igjen, sier Orneck til AFP.  

Kjente igjen bildet av faren Både faren og den ukjente kvinnen skal ha spist croissants og skal ha snakket som om de kjente hverandre godt. 

Orneck skal ha kjent igjen faren, Matthias Schepp, da bilder av han ble frigitt etter hans selvmord. Hun kontakta dermed politiet. 

Orneck skal være hundre prosent sikker på at det var Schepp hun så, og 95 prosent sikker på at hans døtre var til stedet.  

SÅ UKJENT KVINNE: Den franske kvinnen Olga Orneck hevder hun så Matthias Schepp med sine to tvillingdøtre Livia og Alessia 1. februar. De var da sammen med en ukjent mørkhåret kvinne. Schepp tok livet av seg 3. februar - politiet leter fremdeles etter tvillingjentene. Foto: AFP PHOTO STEPHAN AGOSTINI
SÅ UKJENT KVINNE: Den franske kvinnen Olga Orneck hevder hun så Matthias Schepp med sine to tvillingdøtre Livia og Alessia 1. februar. De var da sammen med en ukjent mørkhåret kvinne. Schepp tok livet av seg 3. februar - politiet leter fremdeles etter tvillingjentene. Foto: AFP PHOTO STEPHAN AGOSTINI Vis mer

Tidligere i dag har fransk politi uttrykt at de håper tvillingenes mor, Irina Lucidi, kan komme til Korsika for å hjelpe dem i jakten på tvillingene.  

- Morens tilstedeværelse gjør det mulig for oss å oppsøke steder hvor familien har vært på ferie et par år tilbake, sier politiet til AFP.  

Fransk politi, med bistand fra sveitsisk politi, finkjemmer nå Korsika på utkikk etter spor som kan lede dem til tvillingene, mens italiensk politi leter i området der Schepp begikk selvmord. 

- De har ikke lidd Tidligere denne uka skal mor til tvillingene ha fått dødsbudskapet i posten: Hun fikk to håndskrevne brev i postkassa hjemme i St. Sulpice i Sveits. 

- Jeg vil være den siste som dør. Jeg har allerede drept jentene. De hviler i fred. De har ikke lidd, skal faren ha skrevet i et av brevene. 

- Du vil aldri se dem igjen, skrev han.  

Brevet med dødsbudskapet var frankert samme dag som Schepp tok sitt eget liv, og datert Puglia, i Italia.    

Gråt fra lugar 44-åringen skulle være «helgepappa» og hentet jentene hjemme hos mor Lucidi fredag 28. januar. Paret var separert, og bodde i samme område utenfor Lausanne.  

Søndag 30. januar midt på dagen ble far og tvillingene sett hjemme i St. Sulpice. Alessia og Livia skulle vært levert hjemme hos mor igjen samme kveld, men klokka 18.04 krysset far og jentene grensen mellom Sveits og Frankrike med bil.  

Mandag 31. januar sender Schepp et postkort til sin ekskone med beskjed om at han tar med døtrene på tur til den franske middelhavsøya Korsika.  

Far kjøpte tre billetter, og han og døtrene ble observert på ferja «Scandola» fra Marseille til Propriano på Korsika samme dag. 

TOK SITT LIV: Både fransk, sveitsisk og italiensk politi leter nå etter spor etter tvillingdøtrene til Matthias Schepp. Han tok sitt liv, og har sendt brev om at han har tatt liv av døtrene også. Foreløpig er det ingen spor etter barna. Foto: AFP PHOTO / POLICE CANTONALE VAUDOISE / HO
TOK SITT LIV: Både fransk, sveitsisk og italiensk politi leter nå etter spor etter tvillingdøtrene til Matthias Schepp. Han tok sitt liv, og har sendt brev om at han har tatt liv av døtrene også. Foreløpig er det ingen spor etter barna. Foto: AFP PHOTO / POLICE CANTONALE VAUDOISE / HO Vis mer

Et vitne har fortalt at han hørte to jenter gråte i en nabolugar.  

Midt på dagen tirsdag 1. februar tar 44-åringen en annen ferje fra Bastia på Korsika til Toulon på det franske fastlandet.

Da kjøper han bare enkeltbillett.  

Overvåkningskamera Onsdag 2. februar er 44-åringens Audi A6 registert av et overvåkningskamera i det den passerer grensen til Italia i byen Ventimiglia.

Bildene viser tydelig registeringsnummeret, men gir ikke noe klart svar på hvem eller hvor mange som er i bilen. Bilen ble seinere sett i Napoli sør i Italia.  

Torsdag 3. februar tar Matthias Schepp sitt eget liv.  

Han kaster seg foran toget i den sør-italienske byen Cerignola i Puglia-provinsen.

BER OM HJELP: Moren irina Lucidi, stilte opp på TV og etterlyste vitner som kan hjelpe henne å få tilbake tvillingene Livia og Alessia. Foto:  AFP PHOTO / RAI3 / HO
BER OM HJELP: Moren irina Lucidi, stilte opp på TV og etterlyste vitner som kan hjelpe henne å få tilbake tvillingene Livia og Alessia. Foto: AFP PHOTO / RAI3 / HO Vis mer