MASSIV POLITIAKSJON: Bevæpnet politi på Lambertseter i Oslo, der en person ble pågrepet i natt. Nå er personen blitt løslatt. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
MASSIV POLITIAKSJON: Bevæpnet politi på Lambertseter i Oslo, der en person ble pågrepet i natt. Nå er personen blitt løslatt. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Politiet leter etter ny person etter trusler mot Stortinget

Politiet har snakket med og løslatt mannen som ble pågrepet i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet pågrep i natt en mann, som var mistenkt for å ha truet med å sprenge Stortinget. Politiet sa imidlertid at de ikke kunne slå fast at de hadde riktig mann - og nå er mannen løslatt.

- Vedkommende er blitt sjekket ut av saken. Vi jobber med flere spor, og har snakket med mannen som ble pågrepet, sier Martine Laeng ved kommunikasjonsavdelingen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Ved 08-tida opplyser politiet om det samme i en pressemelding:

« I natt fremkom det en trussel mot Stortinget som førte til at politiet iverksatte en aksjon. En person ble pågrepet, men har nå blitt sjekket ut av saken. Politiet jobber med flere spor i saken. Vaktholdet på Stortinget opprettholdes og vurderes fortløpende. Vi kommer tilbake med mer informasjon.»

Ved 09-tida har også Stortinget lagt ut en uttalelse:

«Politiet har avsperret området rundt Stortinget etter en bombetrussel i natt. Sperringen opprettholdes inntil videre. All drift i Stortinget går som normalt, inkludert møtet i stortingssalen. Publikumsinngangen i Karl Johans gate vil være åpen ved Stortingets møte i dag.»

Vakthold rundt Stortinget - Jeg kan ikke si noe mer om sporene politiet jobber med. Jeg har ikke noe mer informasjon enn at det er flere spor vi jobber med, sier Laeng i Oslo-politiet.

- Hvordan klarte dere å pågripe feil mann i natt?

- Det er det for tidlig å svare på, sier Laeng.

- Vi bruker det vi har av tilgjengelige mannskaper, både etterforskere og beredskapstroppen. Vi tar dette veldig alvorlig, og det er fortsatt vakthold rundt Stortinget, sier operasjonsleder Andre Kråkenes til NTB.

- Publikum i Oslo oppfordres til å forholde seg som vanlig, og gå på jobb som normalt.Trafikken i gatene rundt Stortinget er åpen for trafikk, skriver politiet på Twitter.

Aksjonerte Det var ved 0430-tida i natt at væpnet politi aksjonerte mot en leilighet på Lambertseter i Oslo og pågrep en mannen som nå er løslatt. 41 naboer ble evakuert i forkant av aksjonen.

Ingen vitner har sett mannen med våpen, og politiet skal heller ikke ha funnet noe våpen.

Mannen som skal ha framsatt truslene skal  ha hatt skuddsikker vest, og båret på en tung bag, da han sist ble sett. Vesten mannen skal ha brukt, er ikke funnet.

På bussen Saken ble først meldt til Asker og Bærum politidistrikt etter at en passasjer på en buss mannen tok fra Hønefoss til Sandvika overhørte trusler om å sprenge Stortinget.

Mannen satte seg seinere i en drosje i Sandvika, og tok denne til Lambertseter i Oslo.

Der evakuerte politiet naboene, og tok seg inn i en leilighet der en mann ble pågrepet. Mannen som var kjent fra politiet for lignende forhold fra tidligere, er nå sjekket ut av saken.

Dagbladet kommer med mer.