Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet leter etter rømlinger på halvøy

Én av fangene er tatt.

JAKT: Politiet på brua fra fastlandet til Karljohansvern. Foto: LASSE LJUNG
JAKT: Politiet på brua fra fastlandet til Karljohansvern. Foto: LASSE LJUNG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har nå konsentrert letingen etter fangene som rømte fra Horten fengsel tidligere i dag, om den lille halvøya Karljohansvern, som ligger like utenfor Vestfolds-byens sentrum.

Én av de fire fangene er tilbake i fengselet igjen. Imens leter politiet med store styrker etter de tre andre, blant annet med hundepatruljer.

Alle ressurser satt inn
- Vi fikk klokka 16.30 inn tips fra vitner som skal ha sett de tre resterende rømlingene i skogen på Karljohansvern, og har følgelig satt inn ressursene der, sier operasjonsleder Einar Paulsen ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Han opplyser at alt tilgjengelig mannskap er satt inn i jakten på de tre.

- Vi har blant andre to hundepatruljer på stedet. Et politihelikopter deltok en stund, men måtte dra på et annet oppdrag, forklarer Paulsen.

Det var i 15.40-tida at fire innsatte slo ned en fengselsbetjent, angivelig med ei jernstang, og tok nøklene for deretter å låse seg ut. Politiet reagerte raskt og satte i gang jakten på rømlingene.

Tips fra vitner
Politiet har lett på Bastøyferja, busser og tog fra Horten, men har nå altså oppmerksomheten rettet mot Karljohansvern, etter at vitner skal ha sett rømlingene krysse brua til halvøya.

Ifølge Dagbladets opplysninger mener et vitne å ha sett en av rømlingene på Tivolistranda sør på halvøya, men dette er ikke bekreftet av politiet.

Fangen som er tilbake i fengselet igjen, ble tatt fordi han ødela beinet i flukten.

- Han skadet beinet da de hoppet over muren, og klarte ikke løpe. Han ble like etter sett av en annen fengselsbetjent, og brakt tilbake, sier Paulsen.

- Ikke spesielt farlige
Betjenten som ble slått, er fremdeles på legevakta. Omfanget av skadene hans er ikke kjent.

Ifølge operasjonsleder Paulsen er alle rømlingene norske statsborgere. Ingen av dem regnes som spesielt farlige.

- De er dømt for mindre volds- og vinningsforbrytelser, sier politimannen til Dagbladet.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling