Politiet leter etter ung gutt etter overgrep mot åtteåring

Foreldrene bedt om å følge barna til og fra skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet leter etter en ung gutt etter at en åtteårig gutt skal ha blitt utsatt for voldtekt ved Skøyen skole i Oslo i går. Samtidig bes foreldrene om å følge barna til og fra skolen etter hendelsen.

- Ut fra opplysningene åtteåringen har gitt, er gjerningsmannen en ung gutt. Vi har stor tro på at vi vil få tak i ham, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder ved volds- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Hun vil foreløpig ikke gå ut med noen nærmere beskrivelse av gjerningsmannen.

I avhør Åtteåringen, som skal ha blitt utsatt for overgrepet på skoleområdet i går ettermiddag, sitter i dommeravhør.

Ifølge informasjonsskrivet skolen har sendt ut til alle foreldrene nå i ettermiddag, skjedde overgrepet ved at åtteåringen ble oppsøkt på fotballbanen mens han var på aktivitetsskolen (skolefritidsordningen).

«Dette er en meget alvorlig situasjon, og vi er svært rystet over at dette kunne skje på vår skole,» skriver rektor Anne Helga Jarnholt.

I skrivet går det også fram at skolen har hatt samtaler med barna i dag.

«Dersom noen ukjente tar kontakt med deg, fjern deg fra situasjonen og si fra til en voksen,» råder skolen, og ber samtidig alle passe på at de ikke går alene.

Rohde forteller at politiet har jobbet tett opp mot skolen med henblikk på hvordan de skal gå fram overfor foreldre og elever, og hvordan ordlyden i informasjonsskrivet skal være utformet.

Grundig etterforskning - Hvordan går det med gutten?

- Han blir ivaretatt på alle mulige måter, svarer Rohde.

Gutten var i går gjennom legeundersøkelse, samtidig som politiet saumfarte skoleområdet på jakt etter tekniske bevis. I dag har etterforskningen vært fokusert på den taktiske biten.

- I tillegg til barnet har vi avhørt foreldrene, andre barn og øvrige vitner. I det hele tatt vil vi gjerne komme i kontakt med så mange vitner som mulig, sier Rohde.

Skolen har nå satt inn ekstra inspeksjonspersonell, og alle inspiserende lærere vil ha gul vest for bedre synlighet.

Alle oppringt Trine Melgård, kommunikasjonssjef i Oslo kommunes utdanningsetat, er selv til stede ved Skøyen skole i dag for å følge opp den alvorlige situasjonen.

- I dag morges, etter et samordningsmøte, var overgrepet tema i alle klassenes første time, forteller hun til Dagbladet.

Melgård opplyser at alle foreldrene ble oppringt i går kveld eller i dag morges med info om situasjonen.

- I dag blir de fulgt opp av pedagogisk-psykologisk tjeneste (PP-tjenesten), forteller hun.

Dagbladet følger saken. Politiet kan tipses på nummer 02800.