LETER ETTER VIDEO: En rekke vitner har forklart til politiet at Anders Behring Breivik hadde med seg videokamera og filmet mens han drepte. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LETER ETTER VIDEO: En rekke vitner har forklart til politiet at Anders Behring Breivik hadde med seg videokamera og filmet mens han drepte. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Politiet leter etter video av massakren på Utøya

En rekke vitner har forklart til politiet at Anders Behring Breivik hadde med seg videokamera og filmet mens han drepte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

— Han har nevnt bruk av kamera i det såkalte manifestet sitt og dette har vært tema i avhør med politiet. Men vi har ikke fått bekreftet at han har hatt med kamera på Utøya, sier Kraby til NTB.

Politiet har sikret seg flere hundre kameraer, mobiltelefoner og lagringsenheter fra Utøya. Disse analyseres av et eget etterforskningsteam på politihuset på Grønland i Oslo, skriver Adressa.no.

— Det er meget relevant for etterforskningen å få lokalisert kameraet hans, enten det er på Utøya eller andre steder, sier Kraby.

Tidligere har politiet uttalt at de har vært usikre på om Breivik hadde med kamera til Utøya. Men politiet har fått tilstrekkelig antall opplysninger om mulig kamerabruk til at de fortsetter kartleggingen.

Før Utøya frigis til AUF vil politiet være 100 prosent sikre på at et slikt videoopptak ikke fortsatt er gjemt et sted på øya.

(NTB)