PÅRØRENDE VARSLET: Det skal trolig være en lokal mann i 20-åra som har forsvunnet i Verdalselva. Foto: Tor Aage Hansen
PÅRØRENDE VARSLET: Det skal trolig være en lokal mann i 20-åra som har forsvunnet i Verdalselva. Foto: Tor Aage HansenVis mer

Politiet leter fortvilt etter at redningsdrama slo feil

Vitner forsøkte å få savnet mann i land, uten å lykkes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Klokka 10.20 pågår fortsatt søket i Verdalselva, etter det som ifølge politiet trolig er en lokal mann i 20-åra.

- Vi søker i vannet og vi har strandsøk. Dykkere er i aksjon, og vi bemanner kanoer og kajakker, sier operasjonsleder Ola Hofstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Mannen ble sett i elva i 2245-tida i går kveld.

Dagbladet vet at politiet innad anser det som svært lite sannsynlig at mannen er i live, og at tjenestemenn også har vært i kontakt med mannens pårørende.

Var på fest Vømmølfestivalen arrangeres denne helga, noe som har brakt store mengder feststemt ungdom til Verdal. Den unge mannen var på en fest tidligere på kvelden, før han først ble observert i elva.

Også venner av mannen politiet tror havnet i elva har vært i kontakt med tjenestemenn i natt.

- Søket pågår for fullt. Vi søker nå med båter, dykkere i vannet og i overflaten og på stranda, sier operasjonsleder Morten Evensen i Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Buss varslet Det var sjåføren på en ekspressbuss på vei fra Trondheim til Namsos som i 2245-tida slo alarm om mannen som kavet i elva.

Etter hva Dagbladet forstår varslet bussjåføren bilen bak ham på veien, hvorpå politiet ble kontaktet og to vitner hoppet i elva for å forsøke å redde mannen.

Men det ble for krevende å få mannen i land.

Dagbladet får bekreftet handlingsforløpet fra flere vitner på stedet. Ifølge politiets innsatsleder Arild Syvertsen forsøkte også en polititjenestemann iført overlevelsesdrakt å redde mannen.

- Vi leter fortsatt med håp om å finne ham i live, sier operasjonsleder Evensen.

STORE STYRKER: Politiet var raskt på stedet, og både brannvesen, et Sea King-helikopter, frivillige og Røde Kors deltok i letinga. Foto: Tor Aage Hansen
STORE STYRKER: Politiet var raskt på stedet, og både brannvesen, et Sea King-helikopter, frivillige og Røde Kors deltok i letinga. Foto: Tor Aage Hansen Vis mer