LETER: Redningsarbeidet har pågått i Tromdalen på Senja. Like før klokka 21 ble mannskapene kalt tilbake. Foto: TIPSER/NORDLYS
LETER: Redningsarbeidet har pågått i Tromdalen på Senja. Like før klokka 21 ble mannskapene kalt tilbake. Foto: TIPSER/NORDLYSVis mer

Politiet leter ikke lenger etter overlevende etter skredet på Senja

Tre menn i 30-åra savnet. Hjemkommunen i kriseberedskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Redningsledelsen forventer ikke lenger å finne de tre mennene som er savnet etter et snøskred på Senja i Troms, i live. Det opplyste politiet på en pressekonferanse i Tromsø i 21-tida.

- Det er gått så lang tid at vi ikke lenger leter etter overlevende. Vi søker etter omkomne, sier Ole B. Sæverud, politimester i Troms politidistrikt ifølge Nordlys.

Letingen er nå avblåst for kvelden, og vil bli gjenopptatt i morgen.

Dårlige forhold - Mannskapene ble kalt inn like før klokka 21. Beslutningen ble tatt i samråd med redningsledelsen i Tromsø og det skredfaglige miljøet, opplyser Thore Hogseth, redningsleder ved Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge til Dagbladet.

Hogseth forteller at forholdene i leteområdet er dårlige, med mye snø og vind, i tillegg til at det er mørkt.

- Og når det er gått så lang tid, må man veie mannskapenes sikkerhet opp mot å fortsette å lete etter antatt døde personer, sier han.

I natt holder bare en forpost fra Sivilforsvaret stand i leteområdet - vel å merke langt unna rekkevidden for et eventuelt nytt skred, opplyser HRS-redningslederen.

Tidligere i kveld fant redningsmannskapene en hjelm i leteområdet. Den antas å tilhøre en av de savnede.

La ut fra hytte De tre savnede er alle i 30-åra og la ut på scootertur fra ei hytte i 11-12-tida i dag - men kom ikke tilbake. Scooterspor gikk inn i rasområdet, men ikke ut igjen, og politiet iverksatte redningsaksjon.

Store mannskaper har deltatt i redningsarbeidet. Mannskapene omfatter bl.a. styrker fra tre politidistrikter, Sea King-helikopter fra Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge og Forsvaret, luftambulanse, Sivilforsvaret og frivillige fra Norsk Folkehjelp.

- Tøft for alle De savnedes hjemkommune Berg er i kriseberedskap.

- I en så liten kommune som vi er, kjenner alle alle. Dette er tøft for alle, sier Berg-ordfører Guttorm Nergård til Nordlys.

De pårørende befinner seg fremdeles på fjellet, men er ventet til kommunehuset i Bergs administrasjonssenter Skaland i løpet av kvelden.

Det er stor skredfare i Nord-Norge i påska ifølge nettstedet varsom.no; for Lofoten og Vesterålen er skredfaren på nivå 4 - det innebærer at et skred kan utløses selv uten folk til stede.

STOR AKSJON: En rekke etater og organisasjoner har deltatt i redningsarbeidet. Foto: TIPSER/NORDLYS
STOR AKSJON: En rekke etater og organisasjoner har deltatt i redningsarbeidet. Foto: TIPSER/NORDLYS Vis mer