Politiet leter med helikopter etter skallet mann på sykkel

Skal ha befølt en rekke småjenter i Oslo-området.

LETER FRA LUFTA: Oslo-politiet setter inn store ressurser på å finne overgriperen, og har også satt sitt avanserte helikopter inn i letingen. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
LETER FRA LUFTA: Oslo-politiet setter inn store ressurser på å finne overgriperen, og har også satt sitt avanserte helikopter inn i letingen. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Oslo-politiet har i samarbeid med nabodistriktene satt store ressurser inn på å få tak i en mann som skal ha antastet en rekke småjenter de to siste ukene. Til og med det avanserte politihelikopteret blir brukt, opplyste de på en pressekonferanse i dag.

Utenpå klærne Til sammen fem jenter skal ha blitt befølt utenpå klærne siden 21. august, på Oslo vest og i Bærum. I alle tilfellene har de fornærmede jentene og vitner gitt liknende signalement.

- Det er en mann som kommer kjørende på en sykkel, som han setter fra seg før han gjør tilnærmelser til jentene. Han skal være skallet og være mørk i huden, opplyste politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder for volds- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, på pressekonferansen.

Hun understreket at man ikke kan være sikre på at det dreier seg om en og samme mann, men at likheten mellom tilfellene er påfallende.

Forvirring Det har hersket en del forvirring rundt antallet fornærmede og tilfeller.

- Det er fordi mange vitner har beskrevet det samme tilfellet uavhengig av hverandre, forklarte Rohde.

Ved en anledning skal to jenter ha blitt befølt av mannen, som ikke skal være voldelig.

Politiinspektøren opplyste at Oslo-politiet har samordnet etterforskningen med Asker og Bærum politidistrikt, i tillegg til at andre nabodistrikter holdes løpende oppdatert.

- Det er naturlig å sette tilfellene i de to distriktene sammenheng med hverandre, sa Rohde, som understreket at politiet ser svært alvorlig på saken.

Ønsker tips Nå ønsker hun flere tips i saken, samtidig som politiet gjennomfører taktisk etterforskning med bl.a. flere vitneavhør og gransking av video fra overvåkingskamera.

Pressen ble på pressekonferansen også orientert om at den andre store sedelighetssaken i Oslo-området for tida, voldtekten av en åtteåring på Skøyen skole, nå er oppklart etter at en mindreårig gutt i dag tilsto overgrepet.

Politiet ser imidlertid ingen sammenheng mellom de to tilfellene.

Politiet kan kontaktes på telefonnummer 02800.

HOLDT PRESSEKONFERANSE: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde inviterte pressen til orientering om to store sedelighetssaker i Oslo-området den seinere tida. Foto: RALF LOFSTAD/DAGBLADET
HOLDT PRESSEKONFERANSE: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde inviterte pressen til orientering om to store sedelighetssaker i Oslo-området den seinere tida. Foto: RALF LOFSTAD/DAGBLADET Vis mer