Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet leter med lys etter Sigrid (16) i natt

Har gjort funn i området, men det er usikkert om disse kan knyttes til forsvinningen.

MED LYS:
Leteaksjon etter den savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne fortsetter i natt. 
Foto: Jo Straube / Dagbladet
MED LYS: Leteaksjon etter den savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne fortsetter i natt. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om forsvinningen ber oslopolitiet om at du tar kontakt på telefon 02800. Har du informasjon til Dagbladet, send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Natt til søndag klokka 00.15 kom det siste livstegnet fra Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), det var en sms til ei venninne. Siden har ingen hørt fra tenåringen.

Foreldrene slo alarm da jenta ikke kom hjem til avtalt tid. etter å ha vært hos en venninne. Siden da har politiet søkt etter jenta.

- Vi kan bekrefte at mannskap ute har gjort diverse funn, men det er usikkert om dette kan knyttes til forsvinningen, skriver Unni Grøndal, pressesjef ved Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Kun profesjonelle I dag møtte 500 frivillige personer opp for å delta i søket etter 16-åringen, de har nå blitt sendt hjem, men politiet fortsetter søket i området med lys i natt.

- Det er kun profesjonelle som leter i området i kveld, står det i pressemeldingen.

Området som politiet søker i i natt er i Østmarka, et område fra vannkraftverket ovenfor Skullerudstua og over til Grønmo, det samme området som politiet tidligere har intensivert søket i, på bakgrunn av nye opplysninger.

Politiet sa tidlig mandag kveld at de ikke hadde funnet biologiske spor.

En vei ved vannverket er stengt, innsatsleder Lasse Alver forklarer at dette er for å holde folk ute.

SAVNET:
Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag.
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

- Vi vil ikke ha folk inn i området, det er ikke funnet noe spesielt der ennå, men det er for at hundene skal få jobbe i fred, sier Alver til Dagbladet.

- Vi leter fortsatt etter en levende person. Vi vurderer fortløpende hvor mye folk vi skal bruke utover natta, sier Alver.

- Familien er imponert Ifølge Bengt Eriksen, som koordinerer de frivillige, ble de 500 spredt ut mot Bogstad, Nesodden, Bygdøy, Fornebu, Skullerud, Nittedal, Mortensrud, Holmlia og en gjeng startet fra Rustad og skal gå mot Sjøli.

- Familien er imponert over innsatsviljen til de som deltar i letingen. Det letes over et stort området, og familien er involvert og blir informert fortløpende om letearbeidet, sier Eriksen til Dagbladet.

En av de som følger leteaksjonen tett er Sigrids onkel, Roy Schjetne. Hans sønn, og Sigrids fetter, Fredrik ble drept på Utøya i fjor.

Sigrids mobiltelefon, sko og sokker ble funnet innenfor gjerdet til Østensjø Kanvas-barnehage i Dalbakkveien 75. Stedet ligger bare rundt 300 meter fra jentas bolig.

Klokka ti i morgen er det et nytt møte for frivillige på Østensjø skole, om ikke nattens leting fører til funn som gjør at leteaksjonen blir avsluttet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media