LURT: Yorkshire-politiet lurte flere kriminelle tilbake i fengsel da de tilsynelatende tilbød dem denne gavekurven gratis. Foto: Politiet i South Yorkshire
LURT: Yorkshire-politiet lurte flere kriminelle tilbake i fengsel da de tilsynelatende tilbød dem denne gavekurven gratis. Foto: Politiet i South YorkshireVis mer

Politiet lokket ettersøkte med gratis gavekurv: - Arresterte 21 stykker på to dager

Politiet sendte julekort med løfter om vin og pudding til forbrytere i hele byen. Mange gikk rett i fella.

(Dagbladet): Da politietterforskerne fra South Yorkshire i England etter en lang tids leting gikk lei av å jakte på byens skurker, fikk de en god idé. I stedet for å prøve å finne dem, ville de la lovbryterne komme til seg. Det skriver Yorkshire Post.

For å lykkes med det, sendte de gjerningsmennene falske julekort. På kortene stod det at de hadde vunnet en gratis gavekurv. Kortet lovet dem godsaker som vin og julepudding, og at den ville bringe mottagerne «juleglede og minneverdige øyeblikk ved spesielle anledninger».

Det eneste de trengte å gjøre var å vente på at den skulle ankomme destinasjonen; oppholdsstedene deres. Da ringeklokken ringte ble de derimot ikke møtt av juleglede, men av arrestasjonsordrer. Deretter gikk de strake veien til retten.

21 arrestasjoner

I løpet av de neste to dagene arresterte politiet ifølge Harrow Times 21 forbrytere. Noen siktet for innbrudd og smugling av ulovlige gjenstander inn i ulike fengsler, andre for overfall og bedrageri.

Flere var også ettersøkt for råkjøring, fyllekjøring, lovbrudd tilknyttet narkotika og trakassering. Noen ble dømt på dagen, og ble gjeninnsatt i fengsel, fikk besøksforbud og bøter.

En person fikk også fengselsstraff.

Fortsetter med kreative løsninger

Visepolitiinspektør Lee Berry ledet operasjonen. Han sier at det er oppmuntrende at den innovative løsningen viste positive resultater, skriver Hampshire Chronicle

- Vi kommer til å fortsette med å vurdere nye måter å oppsøke ettersøkte personer på. Å sende politibetjenter til adresser som de kriminelle ikke lenger bor på er bortkastede ressurser, forklarer han før han fortsetter:

- Kriminelle som hever seg over loven bør revurdere holdningene sine. Vi i Yorkshire-politiet kommer til å forfølge byens kriminelle til enhver tid for å holde lokalsamfunnet trygt.