Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jaktdrapet i Troms

Politiet løslater 41-åring som er siktet for jaktdrap

Blir ikke framstilt for varetektsfengsling. 

INGEN VITNER: Regionlensmann Andreas Nilsen sier det ikke var vitner til jaktulykken i Balsfjord onsdag. Mannen som er siktet for å ha skutt 26-åringen Mads Håvard Larsen ble løslatt i ettermiddag. Arkivfoto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
INGEN VITNER: Regionlensmann Andreas Nilsen sier det ikke var vitner til jaktulykken i Balsfjord onsdag. Mannen som er siktet for å ha skutt 26-åringen Mads Håvard Larsen ble løslatt i ettermiddag. Arkivfoto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 41 år gamle mannen som tirsdag skjøt og drepte en 26-åring under revejakt i Balsfjord i Troms, blir ikke framstilt for varetektsfengsling.

Mannen ble løslatt torsdag ettermiddag, opplyser politiadvokat Henriette Birkelund i Troms politidistrikt til Nordlys.

- Dersom man skal varetektsfengsles, er det krav om fare for bevisforspillelse, gjentakelse eller unndragelse. Disse vilkårene er ikke til stede, sier Birkelund.

Avdøde Mads Håvard Larsen ble torsdag obdusert, men politiadvokaten vil ikke gå inn på funn i den foreløpige obduksjonsrapporten.

41-åringen er siktet for uaktsomt drap. Han har forklart at han løsnet to skudd, men at bare det siste traff. Ifølge mannen gikk det flere minutter mellom skuddene, skriver Nordlys. Han har i avhør erkjent at han skjøt mot 26-åringen, som døde av skadene. Larsen og 41-åringen beskrives som kamerater og lidenskapelige jegere.

41-åringen har forklart at det hele var en ulykke. Da han skulle felle en rev, traff han Larsen med et rifleskudd.

- Det var ingen vitner. Kun siktede og avdøde befant seg på stedet i det aktuelle tidsrommet, sier regionlensmann Andreas Nilsen.

Politiet fikk melding om at en mann var skutt i en jaktulykke inne på området til avfallsanlegget på Stormoen i Balsfjord kommune klokken 19.14 tirsdag. Den siktede 41-åringen varslet selv politiet om saken, og 26-åringen ble konstatert død da ambulansefolkene kom fram.

Mads Håvard Larsen var sønn av Balsfjord-ordfører Gunda Johansen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media