Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet løslot mann etter dødsfall på Husøy

Politiet har løslatt mannen i 50-årene som ble pågrepet etter at en kvinne i 40-årene ble funnet død i et hus på Husøy ved Tønsberg onsdag.

En kvinne i 40-årene ble torsdag funnet død på Husøy utenfor Tønsberg. Her gjør politiet undersøkelser i huset. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
En kvinne i 40-årene ble torsdag funnet død på Husøy utenfor Tønsberg. Her gjør politiet undersøkelser i huset. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siktelsen mot ham blir imidlertid opprettholdt, skriver Tønsbergs Blad.

Politiet er tilbakeholdne med informasjon om saken og vil ikke si så mye om hvorfor de knytter mannen til saken. Han ble pågrepet bare få timer etter at kvinnen ble funnet død onsdag kveld.

– Det var jo en nabo dette her, og han var aktiv på stedet da politiet var der. Beskrivelser og forklaringer fra vitner førte til at han ble pågrepet, sier politiinspektør Magnar Pedersen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Mannen, som er siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge, avga forklaring natt til torsdag. Han ble løslatt etter å ha blitt avhørt på nytt torsdag. Ifølge VG nekter han straffskyld.

Både Nettavisen og Tønsbergs Blad skriver at kvinnen i 40-årene hadde synlige skader da hun ble funnet død i et hus på Husøy.

Mistenkelig

Pedersen sier at politiet avventer svar fra obduksjonen av kvinnen, som vil foreligge en gang etter påske ettersom rettsmedisinere ikke er tilgjengelig før tirsdag.

– Vi kan ikke gå inn på detaljer når det gjelder eventuelle skader av hensyn til etterforskningen. Men det var tilstrekkelig til at vi valgte å etterforske saken som et mistenkelig dødsfall, sier Pedersen.

Den avdøde kvinnens nabo i 50-årene er foreløpig politiets eneste mistenkte i saken. Så vidt politiet vet, hadde han ingen annen relasjon til avdøde enn at han var naboen hennes.

Forsinket

Pedersen opplyser at politiet har tatt en del beslag og sikret spor. Det er imidlertid obduksjonsrapporten det er knyttet mest spenning til. Det at den ikke vil foreligge før etter påske, betegner politiinspektøren som uheldig.

– Det er svært uheldig at det skal gå så lang tid uten at vi har obdusenter tilgjengelig. Vi har kodet dette som et mistenkelig dødsfall og prøver å finne ut hva som er årsaken til kvinnens død. Vi har sikret en del bilder og spor på stedet, men det er først når avdøde er obdusert at vi kan si noe nærmere om dødsårsaken, sier han til NRK.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling