Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet løslot voldtektsiktet

Den 35 år gamle mannen som er siktet for å ha voldtatt en psykiatrisk pasient på Ullevål sykehus er i dag løslatt av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener det ikke er noen fare for gjentagelse eller bevisforspillelse.

Mannen har forklart seg i avhør og han nekter straffeskyld. Likevel har politiet opprettholdt siktelsen mot ham.

35-åringen, som arbeider som renholdsarbeider ved sykehuset, skulle egentlig framstilles for varetektsfengsling i Oslo forhørsrett i ettermiddag. Ettersom etterforskerne fikk en dag ekstra til å granske saken, ser ikke politijuristen som har ansvar for saken noe behov for å varetektsfengsle ham. Mannen har sittet i arresten siden tirsdag.

Sikret bevismateriale

- Vi mener det ikke er noen fare for gjentagelse og heller ikke noen fare for bevisforspillelse, sier politiinspektør Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Han opplyser at siktede har fått meldeplikt inntil videre.

Kvinnen som skal være voldtatt, er undersøkt på voldtektsmottak. Politiet har sikret seg biologisk materiale som nå skal analyseres. Rapporten fra denne undersøkelsen er foreløpig ikke ferdig.

Fornærmede er i slutten av 20-åra og hun har vært innlagt som pasient ved Ullevål sykehus i lengre tid. Voldtekten skal ha skjedd på en lukket sommeravdeling. Politiet har avhørt vitnene i saken, noe som også er avgjørende for at siktede ble løslatt.

- Min klient har i avhør forklart at han vekslet noen ord med en kvinne utenfor en bygning på Ullevål sykehus. Kvinnen skal så ha fulgt etter ham et stykke, sier siktedes forsvarer Jan Wessel von Porat, til Dagbladet.no.

Siktede ble løslatt klokka 13.00 i dag.

- Har siktede hatt frivillig sex med kvinnen?

- Han nekter for det, sier von Porat.

Siktede er suspendert fra sin stilling som renholdsarbeider på Ullevål sykehus i Oslo, og denne suspensjonen vil bli opprettholdt inntil saken er avklart.

- I en slik situasjon mener vi at både sykehuset og den ansatte er tjent med at suspensjonen opprettholdes inntil straffesaken er endelig avgjort, sier sykehusdirektør Karl-Arne Johannessen til Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media