Politiet lot Cho gå

Flere kvinner rapporterte ham for trakassering, men han lovte å skjerpe seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BLACKSBURG (Dagbladet.no): Universitetspolitiet på Virginia Tech fikk melding om tre episoder rundt 23 år gamle Cho Seung-hui i 2005.

To av meldingene dreide seg om trakassering av kvinnelige medstudenter. Likevel fulgte ikke politiet ham nøyere opp, fordi han lovet å skjerpe seg og ikke plage medstudenter.

To kvinnelige studenter, som ikke er blant de drepte eller skadde, rapporterte til politiet om hans oppførsel mot dem.

Dette skjedde 27. november og litt senere i desember 2005. 23-åringen ble innkalt til avhør, noe han møtte i frivillig.

Hold deg unna

Han fikk beskjed av politiet om å ikke plage kvinnene, noe han lovet å gjøre. Utover dette skjedde ikke noe mer ettersom kvinnene ikke anmeldte ham.

13. desember ble han sendt til sykehus for en evaluering av en psykiater, men utover det foretok hverken politiet eller universitetet seg noe. Han sa ja til å la seg undersøke frivillig av en psykiater.

Han fikk også medisiner for behandling for depresjoner, men skolepolitiet fulgte ham ikke videre opp og anså ham ikke som noen fare for de andre studentene.

Foto: Charles Dharapak/AP/Scanpix
Foto: Charles Dharapak/AP/Scanpix Vis mer

Lærer varslet politiet

Høsten 2005 fikk også politiet melding fra en lærer om ting han skrev i skoleoppgaver. Denne hendelsen finnes det ikke noen dokumenter om, men meldingen er registrert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skolen fulgte ikke opp bekymringsmeldingen fra læreren fordi man anså at elevene ble oppfordret til å være kreative og fantasifulle når de skrev.

Politiet ønsket ikke i dag å svare på spørsmål om de kunne gjort mer for å følge opp drapsmannen og for å sikre hans medelever.

Guvernøren i Virginia har varslet en full gjennomgang og gransking av hva som har skjedd forut og under selve skytedramaet på Virginia Tech. Det er ikke satt noen tidsfrist for når denne rapporten skal være klar.

Tilbake neste uke

I dag har skolens president, Charles Steger møtt de skadde studentene og de etterlatte. Han har varslet at han vil møte media senere i dag eller morgen.

De 26 000 elevene ved Virginia Tech kan gjenoppta studiene mandag neste uke. Da starter undervisningen igjen.

Et større idrettsarrangement som skulle være arrangert denne uken er avlyst som følge av massakeren av 32 mennesker. Det var ventet nærmere 35 000 mennesker til dette arrangementet.

<B>DREPTE 32: Cho Seung-hui.