Politiet lot morderen kjøre

Bare 15 minutter etter drapet i Knutby fikk den drapstiltalte barnepiken passere politiets veisperring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UPPSALA/STOCKHOLM (Dagbladet.no): Til Dagbladet.no innrømmer etterforskningslederen kanskje den pinligste polititabben i Knutby-saken.

Knappe 15 minutter etter drapet kjørte morderen - den 27 år gamle barnepiken - inn i politisperringen som skulle hindre en eventuell drapsmann å komme seg unna. Og det faktum at hun var kvinne førte til at hun fikk kjøre videre - og senere dumpe drapsvåpenet og viktige beviser.

- Hun ble stoppet i en politisperring på riksvei 77 (Like utenfor Knutby) klokka 05.05 lørdag morgen, om lag 15 minutter etter drapet. Politipatruljen hadde akkurat satt opp sperringen, og hennes bil var den første de stoppet, forteller etterforskningsleder Kenneth Ågren.

- Hun var rolig, og siden sperringene nettopp var satt opp i all hast, spurte betjentene om den var godt synlig for henne når hun kom for å forsikre seg om at den ikke ville være trafikkfarlig. Vi visste jo ikke på det tidspunktet hvem vi lette etter - og at drapsmannen var en kvinne, sier Ågren til Dagbladet.no.

Barnepiken fikk kjøre videre, og kvittet seg med klærne på en rasteplass ved Orrefors, før hun dumpet den hjemmelagede lyddemperen ved Vrigstad, og kastet drapsvåpenet - en Smith & Wesson revolver kaliber 38 - utfor Ölandsbroen. Det tok over en måned før dykkere klarte å finne revolveren i den islagte fjorden. Da var viktige tekniske spor vasket vekk.

- Det er jo irriterende med tanke på at vi hadde henne i politisperringen, og da ville fått drapsvåpenet og alt sammen med en gang, sier Ågren til Dagbladet.no.

Barnepiken ble pågrepet først søndagen etter drapet. Hun innrømmet raskt drapet på Alexandra Fossmo og drapsforsøket på Daniel Linde.

FARENS BIL:</B> Den drapssiktede kjørte sin fars bil etter drapet. Og hun slapp enkelt gjennom politisperringen etter drapet.
DOKUMENTER:</B> Det er mange sider med politidokumenter som fulgte tiltalen i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer