Politiet lurte norske narko­smuglere. Ga dem 200 liter vann i stedet for dop

Fire nordmenn tiltalt i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire nordmenn som nå står tiltalt i en narkosak i Danmark, skal ha fått 20 dunker med 200 liter vann i stedet for det flytende narkotiske stoffet GBL.

Det var dansk politi som hadde byttet ut innholdet i dunkene før det ble levert til en adresse i Frederikshavn der nordmennene holdt til, går det fram av tiltalen fra Nordjyllands politi. Tirsdag må de fire møte i byretten i Hjørring på Nord-Jylland.

Ifølge tiltalen foreligger det særdeles skjerpende omstendigheter i saken, og de fire kan bli idømt opptil 16 års fengsel

Rekordstort De fire nordmennene, som alle er først i 30-årene, hadde leid ferieleilighet i Frederikshavn. Under en rutinekontroll ble det oppdaget at et firma i Polen hadde sendt 200 liter GBL (gammabutyrolakton) til adressen, skriver den danske avisen Nordjyske.

I tillegg ble det også funnet ytterligere 52 liter GBL i leiligheten. Beslaget er det største som er gjort av GBL på Nord-Jylland, ifølge visepolitimester Allan Overgaard.

Det er ikke kjent om nordmennene hadde planlagt å ta med seg stoffet videre til Norge. GBL er omtalt som flytende ecstasy og kan brukes til å lage det mer kjente narkotiske stoffet GHB.

Lukkede dører De fire nordmennene ble fengslet 26. august i fjor, og har sittet i varetekt siden. Fengslingsmøtene har pågått for lukkede dører, og aktor Jakob Herborg opplyser til NTB at han derfor ikke kan gi noen kommentar til saken.

Ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau erklærer alle fire seg ikke-skyldig etter tiltalen. Byretten i Hjørring har satt av fem dager til saken.

Det er andre gang på ett år at en stor narkosak som involverer nordmenn blir ført for retten i den jyske byen Hjørring. I januar i fjor måtte fem nordmenn møte i retten i den nordjyske byen tiltalt for forsøk på smugling av 260 kilo hasj fra Danmark til Norge. Fire av de fem ble dømt til fengsel i tre år og seks måneder, den femte ble frifunnet. Alle de fire anket, men ankesaken i Vestre Landsret i Viborg endte med uendret resultat.

(NTB)