Politiet lurte norske narko­smuglere. Ga dem 200 liter vann i stedet for dop

Fire nordmenn tiltalt i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fire nordmenn som nå står tiltalt i en narkosak i Danmark, skal ha fått 20 dunker med 200 liter vann i stedet for det flytende narkotiske stoffet GBL.

Det var dansk politi som hadde byttet ut innholdet i dunkene før det ble levert til en adresse i Frederikshavn der nordmennene holdt til, går det fram av tiltalen fra Nordjyllands politi. Tirsdag må de fire møte i byretten i Hjørring på Nord-Jylland.

Ifølge tiltalen foreligger det særdeles skjerpende omstendigheter i saken, og de fire kan bli idømt opptil 16 års fengsel

Rekordstort De fire nordmennene, som alle er først i 30-årene, hadde leid ferieleilighet i Frederikshavn. Under en rutinekontroll ble det oppdaget at et firma i Polen hadde sendt 200 liter GBL (gammabutyrolakton) til adressen, skriver den danske avisen Nordjyske.

I tillegg ble det også funnet ytterligere 52 liter GBL i leiligheten. Beslaget er det største som er gjort av GBL på Nord-Jylland, ifølge visepolitimester Allan Overgaard.

Det er ikke kjent om nordmennene hadde planlagt å ta med seg stoffet videre til Norge. GBL er omtalt som flytende ecstasy og kan brukes til å lage det mer kjente narkotiske stoffet GHB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.