MÅ BESKYTTES: Politiet skal ha iverksatt tiltak for å ivareta sikkerheten til den omstridte, radikale islamisten Ubaydullah Hussain. 
Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix
MÅ BESKYTTES: Politiet skal ha iverksatt tiltak for å ivareta sikkerheten til den omstridte, radikale islamisten Ubaydullah Hussain. Foto: Kyrre Lien / NTB ScanpixVis mer

Politiet må beskytte Norges-hateren

Den trygdestøttede islamisten Ubaydullah Hussain har av sikkerhetshensyn fått politibeskyttelse etter en familiekonflikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter det Dagbladet kjenner til har politiet iverksatt flere tiltak rundt den ytterliggående islamisten Ubaydullah Hussain.

27-åringen er betegnet som en av Norges mest oppmerksomhetssøkende islamister og leder gruppa Profetens Ummah - som er gjenstand for interesse fra oslopolitiet og Politiets sikkerhetstjeneste.

Truende familiekonflikt Denne gangen er det imidlertid ikke etterforskning av mannen som koster politiets tid og engasjement. Etter hva Dagbladet får opplyst er det en familiekonflikt som har ført til at tiltak ble iverksatt for å trygge Hussains sikkerhet.

- Vi kan ikke kommentere tiltak knyttet til spesifikke personers sikkerhet, sier pressesjef Unni Grøndahl i Oslo politidistrikt.

- Dette kan jeg ikke kommentere, sier forsvarer John Christian Elden til Dagbladet.

På generelt og prinsipielt grunnlag sier Grøndahl at politiet aldri vil eller kan skille mellom mennesker når det kommer til trusselsituasjoner.

Lever på hatobjektet Hussain har uttrykt støtte til terroraksjonen mot Statoil-anlegget i Algerie og mener Norge har en ledende rolle i «den globale fysiske krigen mot islam».

Til tross for sitt hat og motstand mot det norske demokratiet, nyter han godt av velferdsstaten. Ifølge TV2 får Ubaydullah Hussain hver måned utbetalt 19 000 kroner fra Nav.

27-åringen skal i flere taler ha langet ut mot at man må betale skatt til den norske stat.

- Du betaler skatt til disse myndighetene som igjen bruker pengene til å krige mot islam, skal Hussain blant annet ha uttalt. 

Islamisten har et vedtak på at han hver uke får 4815 kroner fra Nav.

Trussel-siktet Hussain ble i oktober i fjor arrestert for trusler mot to journalister og mot Det Mosaiske Trossamfund. Han ble løslatt måneden etter, men er fortsatt siktet.

Dagbladet kjenner til at islamisten etterforskes av Politiets sikkerhetstjeneste for andre mulige lovbrudd.

- Jeg kan bekrefte at han er siktet for flere forhold, blant annet for trusler. Saken har blitt overført fra Oslo politidistrikt til PST for at PST skal gjøre ferdig de resterende etterforskningsskritt og sende sakene i en samlet innstilling til statsadvokaten. Dette har skjedd i overenstemmelse mellom Oslo statsadvokatembeter, Det nasjonale statsadvokatembetet, Oslo politidistrikt og PST, har kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST tidligere uttalt til Dagbladet.

SIKTET FOR TRUSLER: Ubaydullah Hussain (27) er fortsatt siktet for trusler mot to journalister. Bildet er fra et fengslingsmøte i 2012.  
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SIKTET FOR TRUSLER: Ubaydullah Hussain (27) er fortsatt siktet for trusler mot to journalister. Bildet er fra et fengslingsmøte i 2012. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer