Oppreisning

Politiet må betale «Onkel Skrue»

Imran Saber – også kjent som «Onkel Skrue» får 10 000 kroner i oppreisning, fordi Oslo-politiet oppga navnet hans til nasjonale medier.

OPPREISNING: Imran «Onkel Skrue» Saber får 10 000 kroner i erstatning av staten, fordi politiet bekreftet navnet hans, etter en større politiaksjon og påfølgende pågripelse. Foto: Privat
OPPREISNING: Imran «Onkel Skrue» Saber får 10 000 kroner i erstatning av staten, fordi politiet bekreftet navnet hans, etter en større politiaksjon og påfølgende pågripelse. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mohammad Imran Saber (42), alias «Onkel Skrue», er av Statens sivilrettsforvaltning tilkjent en oppreisning på 10.000 kroner.

Sivilrettsforvaltning begrunner oppreisningen med at politiet i Oslo på det sosiale mediet Twitter bekreftet at de hadde pågrepet en kjent kriminell, etter en væpnet aksjon på Sinsen i Oslo sommeren 2017.

I vedtaket fra sivilrettsforvaltningen vises det til at politiet bekreftet overfor NRK at det var Imran Saber de hadde pågrepet.

Fornøyd

Advokat John Christian Elden, som representerer Imran Saber er fornøyd med vedtaket.

- Det var på sin plass at politiet fikk en smekk for sin identifisering ved bruk av Twitter. Taushetsplikten gjelder der også. Her virket det også ifølge vedtaket at politiet bare ville vise muskler, ved å bevæpne seg og møte unødvendig mannsterkt opp, sier advokat Elden.

Ingen erstatning

Imran Saber hadde også krevd en erstatning for angivelig økonomisk tap. Dette kravet ble avvist, siden Statens sivilrettsforvaltning ikke fant det dokumentert.

Saber ble pågrepet av politiet for brudd på kontaktforbud, som han var ilagt etter en konflikt med kunsthandler i Vestfold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer